Slovo / Farewell

Slovo / Farewell

Leon Vidmar
( ZVVIKS )

Slovenija, 2016, hd, 5:51

Lovro si, utrujen in žalosten, kopalno kad napolni z vodo. Zagleda se v kapljico, ki počasi polzi iz pipe. Ko pljuskne v vodo, se spomni na dan, ko je z dedkom prvič lovil ribe. V mislih se preseli k ribniku, zvoki in predmeti v kopalnici ga spomnijo na drobne detajle tistega dne. Spomin in realnost se zlijeta v eno.

Petrov gozd / Petrova šuma / Peter's Forest

Petrov gozd / Petrova šuma / Peter's Forest

Univerzalna prispodoba o različnosti, izražena s tremi barvami. Zgodba o naravnem in izključenem, normalnem in neobičajnem; dvoboj med priučenima binarnima nasprotjema. Film odpira pomembno vprašanje: če naša narava nikogar ne ogroža, kdo ali kaj nam potem preprečuje, da bi izživeli življenje – bržkone edino, ki ga imamo – v vsej polnosti?

Praznina / Tühi ruum / Empty Space

Praznina / Tühi ruum / Empty Space

Ülo Pikkov

Estonija, 2016, hd, 10:17

Desetletna deklica si za rojstni dan želi psa. Ko namesto tega dobi očeta, za katerega sploh ni vedela, da je še živ, je strašno razočarana.

Na dokumentarni zasnovi zgrajena animacija o sanjah, ki se v filmu naposled izpolnijo.

Most čez reko / Die Brücke über den Fluss / The Bridge over the River

Most čez reko / Die Brücke über den Fluss / The Bridge over the River

Moški na mostu, ločen od svoje največje ljubezni. Da bi jo še zadnjič videl, jo sklene poiskati v onstranstvu.

Steinway / Lo Steinway / The Steinway

Steinway / Lo Steinway / The Steinway

Med prvo svetovno vojno skupina avstrijskih vojakov na italijanski fronti med ruševinami najde klavir. Glasbilo med njimi ustvari krhko sozvočje prebujene človečnosti, a nesmiselno barbarstvo, ki ga skušajo pozabiti, je vselej v pripravljenosti, tik pod gladino.

BeeBoy

BeeBoy

Majhen deček se z urnimi koraki oddaljuje od gledalca, samozavestno – morda celo preveč – namenjen proti stolu (ki ni videti zelo stabilen). Ko prispe, začne plezati nanj, a vzpon v enaki meri kot odločnost zaznamuje negotovost. Nato pa se od nikoder prikažejo čebele in prekrijejo dečkov obraz.

Analysis Paralysis

Analysis Paralysis

Anete Melece

Švica, 2016, hd, 9:4

Anton je izgubljen v svojih mislih, dokler ga rumeni škorenj ne pripelje do izhoda.

Love

Love

Réka Bucsi

Francija, Madžarska, 2016, hd, 14:30

Kratki film v treh poglavjih, ki prek vpliva na oddaljeno osončje govori o naklonjenosti. V abstraktnih haikujevskih situacijah se na nekem planetu razkrivajo spremembe atmosfere, ki so posledica spremenljive gravitacije in svetlobe. Utripajoči planet na različne načine združuje svoje prebivalce.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki