Črnina / Czern / Black

Črnina / Czern / Black

Tomasz Popakul

Poljska, Japonska, 2016, hd, 14:5

Astronavta zaradi jedrske vojne, ki nepričakovano izbruhne na Zemlji, obtičita na vesoljski postaji. Izgubila sta stik z Zemljo in vsi poskusi komunikacije z ekipo ali komer koli na domačem planetu so spodleteli. Zdaj lahko samo še opazujeta jedrske eksplozije na Zemljinem površju in poskusita nekako preživeti.

Urbanimatio

Urbanimatio

Poetičen prikaz evolucije in devolucije, staranja in hkrati nenehnega obnavljanja anonimnega mestnega okolja. Njegova edina sopotnica in podpora je glasba, ki črpa ritmične strukture iz okoliških stavb in arhitektonskih kadenc. Na magičen način uprizarja dinamiko sobivanja kamna, betona, lesa in kovine. Magični realizem v najnaravnejši obliki.

OSSA

OSSA

Dario Imbrogno
( Withstand )

Italija, 2016, hd, 3:55

Ves svet je oder. V tem gledališču se plesalka zave same sebe. Njena plesna dekonstrukcija v času in prostoru nam razkrije mehanizme, ki vlečejo niti.

It's About Time

It's About Time

Ivo Briedis
( Atom Art )

Latvija, 2015, hd, 6:02

Sporočilo, ki ga prinese veter, prisili osamljenega moža, da se odpravi v mesto. Vendar na moževo željo, da bi zapustil prostor, nekdo nikakor noče pristati.

Locus

Locus

Ženska sredi noči sedi na praznem vlaku. Osamljena težko čaka, da se vrne k možu in sinu. Ko vlak nenadoma zavre, ženska pogleda skozi okno. Kar vidi, ji spremeni življenje.

Dota

Dota

Petra Zlonoga

Hrvaška, 2016, hd, 4:32

Avdiovizualna tkanina, v kateri animirana linija predstavlja osnovo, ženski glas pa votek. Tista, ki tke, in tisto, kar je tkano, se prepletata v času.

Nemogoče figure in druge zgodbe II / Figury niemozliwe i inne historie II / Impossible Figures And Other Stories II

Nemogoče figure in druge zgodbe II / Figury niemozliwe i inne historie II / Impossible Figures And Other Stories II

Marta Pajek
( Animoon )

Poljska, 2016, hd, 14:40

Ženska se med hitenjem okoli hiše spotakne in pade. Ko vstane, ugotovi, da ima njen dom nekaj nenavadnih posebnosti: zgrajen je iz paradoksov, napolnjen z iluzijami, prekrit z vzorci.

Napredek / Fortgang / Progress

Napredek / Fortgang / Progress

Napredek je eksperimentalni animirani film, v katerem na tisoče fotografij stare stavbe iz arhiva Otta Alderja oživi v animirani dokument začasnosti in ponovnega začetka.

Nočna ptica / Nighthawk

Nočna ptica / Nighthawk

Špela Čadež

Slovenija, Hrvaška, 2016, hd, 8:46

Jazbec obleži na lokalni cesti v gozdu. V mraku se mu približa policijska patrulja. Policisti med postopkom ugotovijo, da žival ni mrtva, kakor so bili obveščeni, temveč se je najedla prezrelih hrušk. Ko hočejo policisti obnemogleža spraviti na rob ceste, se ta prebudi in dogajanje popelje v nenavadno smer…

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki