Schroedingerjev pes / Pies Schroedingera / Schroedinger's Dog

Schroedingerjev pes / Pies Schroedingera / Schroedinger's Dog

Moški, ženska in pes živijo skupaj. Večino časa lenobno posedajo na kavču. Blizu so si, a hkrati nekoliko daleč, in razdalja med njimi se veča tako v dobesednem kot prenesenem pomenu. Kaj se zgodi, ko eden od njih izgine?

Exomoon

Exomoon

Gudrun Krebitz

Avstrija, VB, 2015, hd, 6:00

Film govori o bivanju, o prisotnosti v trenutku, ki jo upodobi tekoče drsenje skozi različna stanja dneva in noči. Vizualno spreminjanje stanj ponazarjajo potegi s čopičem različnih barv. Temni ocean se spremeni v prizorišče zabave. Kreda in čopič poneseta podobo dalje: »Pusti, da ljudi nosi okoli tebe, ne priganjaj,« reče glas pripovedovalca.

Bes / Furia / Fury

Bes / Furia / Fury

Ima lahko animirani film, ki obravnava večinoma neznane dogodke, dokumentarno vrednost? Pričujoče delo sledi paradigmi poetičnega filma. Kljub dokumentarnim ambicijam njegova nestalna forma ustreza minljivosti dogodka samega. Osebna rekonstrukcija nekega dramatičnega dogajanja postane poskus odgovora na vprašanje meja in zanesljivosti animiranega dokumenta.

RRRING RRRING!

RRRING RRRING!

Protagonist filma meni, da je neznosno dolgočasen, zato začne klicariti prijatelje in jih spraševati, kaj počnejo. Zdi se mu, da se vsi ukvarjajo z nečim zanimivim, in to ga še bolj potre. A gledalci, ki vidijo, kaj se dogaja na drugi strani telefonske zveze, morda ne bodo menili enako.

AM/FM

AM/FM

Thomas Hicks

VB, 2016, hd, 5:10

Življenjski zgodbi dveh junakov filma se izrišeta ob radijski časovnici na frekvencah AM in FM. Njuno skupno in ločeno življenje je upodobljeno od rojstva do smrti. Zgodbi sta podani nelinearno, v povezavi s predmeti iz starega kovčka, ki se pojavi v filmu. Ob vsakem novem predmetu se na platnu razkrije del življenja protagonistov.

Reflecting Black

Reflecting Black

Jan Utecht

Nemčija, 2016, hd, 6:45

Na vrhu gole gore stara čarovnica spleza v čarobni kotel. Z darom za starodavno umetnost čaranja namerava iz kotla narediti izvir mladosti. Toda namesto nje same pride iz kotla njena mladostna dvojnica in jo sooči z njenim največjim prekletstvom.

Jaz, žival / Ja, zwierzę / I, the Animal

Jaz, žival / Ja, zwierzę / I, the Animal

Zverini sta napadli in ubili prašiča. Pretvarjali sta se, da sta nedolžni, toda preteklosti ni mogoče pozabiti.

Mali / Petit homme / Little Fellow

Mali / Petit homme / Little Fellow

Mathilde Parquet

Francija, 2015, hd, 4:09

Marc sredi noči v navalu besa sede v avto in se odpelje.

Črna Volga / Czarna Wołga / Black Volga

Črna Volga / Czarna Wołga / Black Volga

V črno-belih dneh se klapa sosedov zaplete v pogovor o srhljivi skrivnosti. Kaj se je zgodilo s pogrešanim otrokom? Pogovor uhaja izpod nadzora in svet okoli likov se nenehno spreminja. Zgodba se razrašča in iz minute v minuto jo odnaša v čedalje bolj nadrealistične in nesmiselne okvire.

Depart at 22

Depart at 22

Poetičen animirani kratki film o staranju in strahu pred izgubo mladostne lepote.

Balkon / Balkon / Balcony

Balkon / Balkon / Balcony

Dávid Dell'Edera
( METU , Umbrella )

Madžarska, 2016, hd, 6:00

Ulice stanovanjskega naselja v mestnem središču se kopljejo v opoldanski vročini in tišini. V senci bližnjega privoza nekaj otrok igra nogomet. Stanovalci se zadržujejo doma in se ukvarjajo z vsakodnevnimi opravili. Pred blokom nekdo nenadoma začne kričati. Stanovalci mu počasi pritegnejo, potem pa človek utihne in odkoraka dalje. Spet je vse tiho.

Paradoks / Paradosso / Paradox

Paradoks / Paradosso / Paradox

Kaj bi se zgodilo, če bi rastline postale bolj požrešne od ljudi? Kaj če bi narava izkoriščala človeka na enak način, kot človek izkorišča naravo? Neki človek ugotovi, da mu iz popka raste detelja. To sproži paradoksen boj med naravo in človekom, v katerem ne more biti zmagovalca.

Jazz Orgie

Jazz Orgie

Pike, črte, ploskve in oblike se poženejo v gibanje in povleče jih v svet lastne koreografije. V ekstazi dotika se z džezovskimi toni zapletejo v igro barv in oblik, ki privede do popolne eksplozije.

Happy End

Happy End

Jan Saska

Češka, 2015, hd, 5:43

Črna komedija o smrti s srečnim koncem. Veličastno zaporedje neverjetnih srečanj. Lovci, traktorist, mladi žurer in truplo.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki