Kitten Instinct

Kitten Instinct

Nekoč v obdobju pozne krede strašni tiranozaver sanja o prikupni mucki. Te sanje zaznamujejo začetek novega obdobja v njegovem življenju. Trdno odločen, da bo mucko našel, opusti vsakodnevno rutino lova, prehranjevanja in spanja ter se odpravi raziskovat svet.

Wildfire

Wildfire

Strastna gasilka in žena Ena je močno zaverovana v svoj poklic. Njeno navdušenje nad ognjem začne vplivati na družinsko življenje.

Mirror

Mirror

Dotakniti se in doživeti dotik, razkriti in prikriti. Linije svinčnika raziskujejo kožo, notranji svet, ki se izriše na zunanji površini telesa. V premikih se začne izražati odnos med telesom in mojimi risbami.

Borderlines

Borderlines

Hanka Nováková

Češka, 2015, hd, 5:00

Prispodoba o ljudeh in mejah njihovega sveta. Film pripoveduje zgodbo o tem, kako hitro se nekaj majhnega sprevrže v hud razdor in kako težko je tega zajeziti. Težko, toda ne nemogoče.

Trk črnila in praznine / Zdarzenie plastyczne / Ink Meets Blank

Trk črnila in praznine / Zdarzenie plastyczne / Ink Meets Blank

Črno-bela ritmična metamorfoza abstraktnih geometričnih oblik. Dramaturgijo filma gradita izčiščena forma in ekspresivna glasba. V celoti je bil ustvarjen brez kamere, neposredno na 35-mm filmski trak.

Silence

Silence

Emma Carré

Francija, 2015, hd, 4:20

Naveličan tridesetinnekajletnik Fred nekega sneženega večera sreča nenavadnega človeka.

Opia

Opia

Radovedna deklica se odpravi po sladoled. Na poti sreča otroke iz soseske, ki njeno prisotnost postavijo pod vprašaj.

 

I Felt Like Destroying Something Beautiful

I Felt Like Destroying Something Beautiful

Kode podob in njihove variacije: eksperiment v poseganju v obstoječe podatkovne datoteke. Podobe se skozi zvočne in besedilne datoteke preoblikujejo in spet končajo kot podobe.

Machos

Machos

Machos je film o moškosti. Sodobna moškost je predstavljena prek različnih nepovezanih situacij, ki prikazujejo, kako nesmiseln in smešen je dejanski model moškosti. Zgodba naj bi gledalce spodbudila k razmisleku o njihovih osebnih izkušnjah, da bi si tudi ob ogledu filma izoblikovali svojo, novo izkušnjo.

Tekkol

Tekkol

Zelo dolg pes sklene pomagati koklji in njenim piščetom čez reko. Ko po njem začnejo hoditi vse mogoče živali, spozna, da to morda ni bila najboljša zamisel.

Superfilm / Super rzecz / Super Film

Superfilm / Super rzecz / Super Film

Animirani kratki film o sodobni popkulturi. Gre za poklon ameriškim filmom, TV-serijam in risankam iz druge polovice 20. stoletja. Zgodba se odvije v umetnikovi skicirki, kjer trčijo svetovi pasic, posebnih učinkov, hollywoodskih filmov, risank in korporativnih logotipov. Kombinacija vsega tega vodi do neizbežnih posledic in razkrije povsem drugačno, veliko obsežnejšo realnost.

Rumeno / Amarillo / Yellow

Rumeno / Amarillo / Yellow

Ana Pérez López

ZDA, Španija, 2016, hd, 3:47

Umetna aroma banane ima okus po sadju, ki ga ni več. Gros Michel je bila najbolj priljubljena sorta v Ameriki, vse dokler ni plantaž v 60. letih uničil virus. Osmrtnica popiše življenje ene kulture v kontekstu globalne prehranske politike – sistema, v katerem želja zabriše mejo med naravnim in sintetičnim.

Beyond

Beyond

Črna luknja je prostor v vesolju s tako močno gravitacijo, da iz nje ne more pobegniti niti svetloba. A tudi na Zemlji so kraji in situacije z nenavadno privlačnostjo. Nekateri se jim izognejo, drugi pristopijo.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki