G. Peščeni / Mr. Sand

G. Peščeni / Mr. Sand

Zasanjan animirani dokumentarec o nevarnostih kinematografije v njenih začetkih. V ozadju je ves čas prisoten skrivnostni lik g. Peščenega. Resničnega ali izmišljenega.

Tablo-A

Tablo-A

Julij 2015. Haitiju se ne uspe iztrgati iz popolne revščine, vsesplošnega pomanjkanja in odsotnosti vsakršne varnosti. Prizorišče dogajanja nepozabnega filma, ki ga je 20 otrok z iluzijami in kredo zasnovalo na tablo, je šola v taborišču za razseljene osebe Corail-Cesselesse.

Žilava / Tough

Žilava / Tough

Jennifer Zheng

VB, 2016, hd, 4:50

Nekatere stvari je mogoče razumeti šele, ko dozoriš.

Ko se kitajska mati in njena v Britaniji rojena hči prvič pogovorita kot odrasli ženski, se kulturni nesporazumi iz otroštva pokažejo v novi luči.

Časovna preja / Twiddly Things

Časovna preja / Twiddly Things

Adara Todd

VB, 2016, hd, 4:13

Tok zavesti, upodobljen v mešani tehniki animacije. Izpoved Polly, ženske z Alzheimerjevo boleznijo, o tem, kako je bolezen vplivala na njeno življenje.

Blanquette

Blanquette

Charlie Belin

Francija, 2015, hd, 4:18

Ko se družina zbere h kosilu, čez mizo potujejo drobci pogovora.

V dežju ali soncu / Bei Wind Und Wetter / Whatever The Weather

V dežju ali soncu / Bei Wind Und Wetter / Whatever The Weather

Wallyjino otroštvo se ob mamini zasvojenosti z alkoholom čedalje bolj postavlja na glavo. Izgrede in posledice zasvojenosti osemletnica doživlja na lastni koži. Obupano in za vsako ceno se trudi ohranjati svoje življenje in življenje družine v normalnih tirnicah. Začne se čustveni vrtiljak nemoči, pretiranih zahtev in obupa. To je vsakodnevni boj za preživetje.

Kako dolgo, ne dolgo / How Long, Not Long

Kako dolgo, ne dolgo / How Long, Not Long

Vizualno potovanje, ki v dobi, ko so ksenofobija, nacionalizem in nestrpnost vsakodnevni pojavi, sproži razmislek o širši pripadnosti, ki se ne omejuje na mesto, regijo ali nacionalnost.

#theircatsaswell

#theircatsaswell

Lisbeth Kovačič

Avstrija, 2016, hd, 4:03

Klepet po WhatsAppu med avstrijskim aktivistom in sirskima beguncema, ki sta se z mačko prebila v Nemčijo in obtičala v begunskem taborišču, kjer vladajo nečloveške razmere. Toda ljudje v taborišču se uprejo; s pomočjo fotografij, ki jih posnamejo z mobilnimi telefoni, za razmere izve javnost, upravitelj taborišča pa naposled mora prevzeti odgovornost.

Zlomljene / Kaputt / Broken – The Women's Prison at Hoheneck

Zlomljene / Kaputt / Broken – The Women's Prison at Hoheneck

Volker Schlecht, Alexander Lahl

Nemčija, 2016, hd, 7:00

Animirani kratki dokumentarec o nekdanjem osrednjem vzhodnonemškem ženskem zaporu, ki se je imenoval Hoheneck. Delo črpa iz intervjujev z nekdanjimi zapornicami in odstira pogled v najbolj zloglasen zapor za ženske v Vzhodni Nemčiji. Film o političnih zapornicah, prisilnem delu in velikanskih zaslužkih na obeh straneh železne zavese.

Eye for an Eye

Eye for an Eye

Frederick Baer je že dobro desetletje zaprt v kaznilnici ameriške zvezne države Indiana; obsojen je na smrt. Na izvršitev kazni še vedno čaka. Risani animirani dokumentarec o čakanju morilca na smrtno kazen ter nasprotujočih si pogledih na njegovo krivdo in usodo.

Mili velikan / Olbrzym / The Gentle Giant

Mili velikan / Olbrzym / The Gentle Giant

Protagonist filma Mili velikan se bo udeležil tekmovanja v poeziji. Da bi zbral pogum in se izpostavil, se ozre na vse svoje življenje in se sooči s strahovi. Film o majhnem koraku za človeštvo, a velikem za človeka.

Zmagal sem / Jag Var en Vinnare / I Was a Winner

Zmagal sem / Jag Var en Vinnare / I Was a Winner

Trije posamezniki nam prek svojih avatarjev zaupajo izkušnjo odvisnosti od računalniških igric. Izrišejo življenje, ki ga zaznamujejo osamitev in pobeg, pa tudi maščevanje in olepševanje. Domiselno oblikovan in animiran dokumentarni film, ki gledalca hkrati očara in gane.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki