Robert Morgan

Robert Morgan

Robert Morgan je za nagrado bafta nominirani režiser, pisec in animator. Študiral je animirani film na Univerzi za kreativne umetnosti v Farnhamu, potem pa ustvaril vrsto priznanih kratkih filmov, ki so bili prikazani na stotinah mednarodnih filmskih festivalov, med drugim na Sundanceu, v Rotterdamu in Clermont-Ferrandu. Deluje tako na področju igranega kot animiranega filma.

Za Ločitev je prejel waleško bafto za najboljši kratki film leta 2003 in nagrado žirije na festivalu grozljivega in fantastičnega filma v San Sebastianu v Španiji. S filmom Bobby Yeah je bil leta 2012 nominiran za bafto za najboljši animirani kratki film in prejel posebno nagrado žirije v Clermont-Ferrandu, z Obuditvijo pa se je uvrstil v širši izbor za nagrado bafta in britansko nagrado za animirani film, oboje v kategoriji animiranega kratkega filma. Leta 2012 je prejel nagrado britanske Arts Foundation v kategoriji animiranega filma.

Trenutno razvija nove kratke filme in različne celovečerne projekte.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki