Marie-Josée Saint-Pierre

Marie-Josée Saint-Pierre

Kanadska ustvarjalka Marie-Josée Saint-Pierre prihaja iz Murdochvilla v francosko govorečem Quebecu, zdaj pa živi v Montrealu. Njeno delo na področju animiranega dokumentarnega filma nakazuje nove pristope k stvarnemu pripovedništvu, v katerih se zabrisuje meja med dokumentarnim in dramskim.
Nagrajena režiserka in animatorka je režirala več animiranih dokumentarcev, med drugim Post-Partum, McLarnovi negativi, Prehodi, Projekt Sapporo, Femelles, JUTRA in Flocons. Njeno delo je s prikazovanjem na več kot 150 festivalih doživelo mednarodni odmev, številne osvojene nagrade pa so mu prinesle mednarodni ugled. Predstavljeno je bilo v knjigah, revijah in po televiziji. Marie-Josée Saint-Pierre je leta 2004 ustanovila podjetje za produkcijo animiranih in dokumentarnih filmov MJSTP Films.
Trenutno pripravlja nov animirani film OSCAR – o legendarnem džezovskem pianistu Oscarju Petersonu – in razvija svoj prvi celovečerni animirani film.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki