Julie Roy

Julie Roy

Julie Roy, izvršna producentka v francoskem animacijskem studiu kanadskega Nacionalnega filmskega sveta NFBC, je sodelovala pri produkciji več kot tridesetih kratkih animiranih filmov. Magistrirala je iz filmskih študij na Univerzi v Montrealu, kot publicistka se ukvarja z ženskim in animiranim filmom, kot gostujoča programska selektorica pa je sodelovala s številnimi filmskimi festivali.

Med njenimi zadnjimi produkcijami najdemo filme Carface (2015) Clauda Cloutierja, Piloti se vračajo (2014) Priita in Olge Pärn, Avtobusne prigode (2014) avtorice Tali, ki je na prestižnem festivalu v Annecyju prejela omembo žirije, Edmond je bil osel (2012) Francka Diona, prejemnika posebne nagrade žirije v Annecyju in približno tridesetih mednarodnih nagrad, Paula Dominic-Étienna Simarda (2011), dobitnika nagrade za najboljši film na festivalu Interfilm v Berlinu, Tu in veliki drugod (2012) Michèle Lemieux, ki je na festivalu Cinanima v Espinhu osvojil veliko nagrado, in Bydlo (2012) Patricka Boucharda, prejemnika nagrade za najboljši animirani film v Clermond-Ferrandu.

Kot zagovornica raznolikosti v filmskih pristopih je producirala tudi eksperimentalne animirane filme, kot so Območje tišine (2015) Karla Lemieuxa in Davida Bryanta, Odsev (2013) Sylvie Trouvé in Mamori (2010) Karla Lemieuxa. Zavzeto podpira mlade ustvarjalce in vodi natečaj Cinéaste recherché(e), čigar cilj je angažirati nove talente. Deluje tudi kot producentka v sekciji za animirani film NFB-jevega programa za pomoč neodvisnim filmskim ustvarjalcem. Ob svojem delu za NFB sodeluje še s francoskim animacijskim studiem Folimage kot producentka kratkih filmov, ustvarjenih v programu La Résidence.

Filmi na animateki

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki