Eriona Vyshka

Eriona Vyshka

Eriona Vyshka se je leta 2001 pridružila kolektivu Albanskega filmskega arhiva. Leta 2006 je postala vodja zbirke in kataloškega oddelka. Uredila je več katalogov in revij, ki jih izdaja Arhiv. Sodelovala je z albanskim nacionalnim filmskim centrom in bila albanska predstavnica na srečanjih Filma jugovzhodne Evrope, mednarodnega filmskega omrežja, ki se mu je Albanski filmski center pridružil leta 2003. Eriona je zastopnica Arhiva na različnih regionalnih in evropskih strokovnih srečanjih in na pomembnejših albanskih filmskih festivalih, vključno s tistimi, ki se odvijajo v Tirani in Draču.
Eriona je na Univerzi v Tirani magistrirala iz literature, trenutno pa je doktorska študentka. V svojih raziskavah se osredotoča na postopke adaptacije romana v film. Na to temo je objavila več člankov, enega od njih v reviji Anthropology Journal. Je tudi vezni člen in koordinatorka projektov med Albanskim filmskim arhivom in Albanskim filmskim projektom, pobudo za ohranjanje, restavriranje in promocijo albanske filmske dediščine.

Filmi na animateki

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki