Animirani filmi so zavzeli mesto

Sinoči je slovesno otvoritev 10. Animateke pozdravila polna dvorana Kinodvora, ki si je ob tej priložnosti lahko ogledala poseben filmski program, za piko na i pa še celovečerec Trgovinica za samomore. Danes je festival v polnem teku, filmi se že predvajajo in Slovenska kinoteka in Kinodvor sta festivalsko živahna.

 

Sinoči smo obenem otvorili dve razstavi, v Kinodovorovi galeriji razstavo Slavec decembra (njen avtorj je letošnji rezidenčni umetnik in žirant Theodore Ushev), v avli Slovenske kinoteke pa se z razstavo 10 let Animateke! predstavlja zgodovina festivala. 

 

Prižgali smo tudi filmske projektorje, ki bodo neumorno delali vse tja do nedelje zvečer. Ob 11. uri se je v Kinodvoru odvila še ena projekcija Trgovinice za samomore, ki je tudi tokrat odlično napolnila dvorano. Danes si lahko ogledate še prve tekmovalne programe, ob 13. uri se bosta na delovnem zajtrku v Kinodvoru predstavila režiser Trgovinice za samomore Patrice Leconte in pisec knjige, po kateri je film nastal Jean Teule, začenja pa se tudi retrospektiva Animirani film in ples. Ob 15. uri bo v Kinoteki tudi okrogla miza na temo Animiranega filma in plesa, zvečer pa si boste tam lahko ogledali legendarni animirani film Zvonka Čoha in Milana Eriča, Socializacija bika

 

Nocoj bo na sporedu tudi prvi del vedno priljubljenega Svetovnega jagodnega izbora, ki vsakič pripelje k nam najboljše kratke animirane filme z vseh koncev sveta. Celoten festivalski urnik lahko najdete tukaj.

 

 

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki