V Kinoteki Disney iz Duivendrechta

Animatečna nanizanka v Slovenski kinoteki se nadaljuje ta četrtek, 15.1., ko boste ob 19. uri lahko bolje spoznali nizozemskega lutkovnega animatorja Joopa Geesinka in njegov Geesink Studio, v katerem so luč sveta ugledale številne svetovno znane lutkovne animacije.

 

Vse o Geesinku boste lahko izvedeli v dokumentarcu Disney iz Duivendrechta (Berenike Rozgony, 2012). Dokumentarni film nam v intervjujih z nekdanjimi zaposlenimi in s številnimi nepozabnimi filmskimi odlomki predstavi inovativno podjetje tega nizozemskega pionirja animacije (1913–1984) in izjemen talent njegovih animatorjev. Lutkovni filmi, ki so jih ustvarjali, so mali dragulji, ki nas očarajo s profesionalnimi tehnikami animacije, brezhibnimi ozadji, ljubkimi lutkami in zabavnimi zgodbami. 

 

Projekcijo dokumentarca bodo pospremili trije odlični nizozemski kratki animirani lutkovni filmi. 


Zanimiv del zgodovine animiranega filma nam bo podrobneje predstavil tudi posebni kinotečni gost, producent dokumentarca Flip Nagler. 

 

Podroben spored animiranega četrtka v Slovenski kinoteki lahko najdete na tej povezavi.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki