Spoznajte žirijo!

Spoznajte peterico umetnikov in poznavalcev animiranega filma, ki bodo na letošnji Animateki ocenjevali filme v glavnem tekmovalnem programu in odločili, kdo bo prejemnik Velike nagrade mednarodne žirije RTV SLO!

 

Akinori Oishi, letošnji rezidenčni umetnik, ki je s svojim srečnim nasmehom zaznamoval podobo Animateke 2014, je mednarodno priznan japonski multimedijski umetnik. Študiral je likovno umetnost na mestni univerzi v Kjotu, nato pa multimedijo na mednarodni akademiji za medijske umetnosti in znanosti IAMAS.

 

Andreas Hykade prihaja iz Nemčije in je eden najbolj nadarjenih in najizvirnejših glasov v sodobnem svetu animiranega filma. Leta 1995 je zaključil študij animacije na prestižni Filmakademie Baden-Württemberg in od tedaj ustvaril vrsto oglasov, televizijskih projektov in animiranih filmov, večinoma za odrasle. 

 

Tess Martin je neodvisna ameriška animatorka, ki ustvarja z izrezki, črnilom, barvo, peskom ali predmeti. Za podporo svojim filmom je prejela številne štipendije, med drugim za Zgodbo o kitu, ki jo je ustvarila na petmetrskem zidu v parku. Njena najnovejša filma sta Izgubljeni pomorščak, animirana interpretacija študijskega primera Oliverja Sacksa, in Mario, ki je naslikan na steklo in je nastal po navdihu italijanske ljudske pesmi.

 

Cecilia Traslaviña González na oddelku za vizualno umetnost univerze Javeriana v Kolumbiji poučuje animirani film. Kot članica žirije sodeluje na različnih festivalih kratkega filma v Kolumbiji in drugod. O kolumbijskem animiranem filmu predava na različnih domačih in mednarodnih dogodkih. 

 

John Canciani iz Švice je programski direktor mednarodnih dni kratkega filma v Winterthuru in programski selektor filmskega kluba Filmfoyer Winterthur. Je kurator več programov kratkih in celovečernih filmov, kot so Moving Art II – O Cinema where are thou?Heavy MetalVROOOM!, retrospektiva Ivana Ladislava Galete, George Mélies and TurntablesWho’s afraid of the Public?,9/11Women in early Japanese FilmTattoo im FilmBlow-Upder voyeuristische Blick.

 

Seveda pa to, kar smo našteli, še zdaleč ni vse, kar so naši letošnji žirantje ustvarili in dosegli - več o njih si lahko preberete tukaj, bolje (ali kar osebno!) pa jih lahko spoznate tudi z obiskom Animateke!

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki