Slovenski kratki filmi prvič v Clermont Ferrandu!

V francoskem Clermont Ferrandu bo od 31. januarja do 8. februarja potekal 36. mednarodni festival kratkega filma, v sklopu katerega poteka tudi filmska tržnica kratkih filmov iz vsega sveta, na kateri bodo letos prvič prisotni tudi slovenski filmi!

 

Slovenski filmski center bo imel svojo stojnico ob stojnici Hrvaškega avdiovizualnega centra, povezovala pa ju bo skupna podoba. Koncept obeh glavnih inštitucij na področju avdiovizualnega na Hrvaškem in v Sloveniji je regionalno povezovanje, ki poteka tako na področju produkcije kot promocije.

 

Za to priložnost je Slovenski filmski center izdal katalog kratkih filmov (Slovenian Shorts), ki obsega pregled produkcije od leta 2010 do 2013, ter filme iz leta 2014, tudi tiste, ki bodo dokončani do pomladi.

 

Katalog kratkih filmov spremlja DVD s filmi iz leta 2013, ki so najbolj zanimivi za mednarodne festivale, predstavniki le-teh pa so množično zastopani v Clermont Ferrandu. Ob kompilaciji, ki vsebuje kratke igrane, animirane in eksperimentalne filme, bo na ogled tudi DVD kompilacija slovenskega animiranega filma iz zadnjih let, ki ga je izdalo Društvo slovenskega animiranega filma, ter DVD kompilacija filmov študentov ljubljanske AGRFT, na kateri so študentski filmi iz leta 2010 - 2013, ki so bili izbrani za katalog kratkih filmov.


Pred kratkim, 29. januarja, pa se je slovenski film ravno tako prvič predstavil v Evropski banki za obnovo in razvoj v Londonu. Prikazali so celovečerni film Šanghaj, režiserja Marka Naberšnika, ki je nastal v produkciji Arsmedia. Projekcije se je udeležilo kar 300 ljudi.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki