Razstava Cipercoper

V petek, 20.11. ob 18. uri se bo v Steklenem atriju ljubljanske Mestne hiše odvila otvoritev razstave Cipercoper, likovna zasnova animiranega filma, mlade in perspektivne ilustratorke ter filmske animatorke Zarje Menart.

 

Dogodek potega v okviru 12. Animateke, za katero lahko v Kindvoru že kupite vstopnice, zgibanka z urnikom pa vam je na voljo na tej povezavi. Od torka 24.11. bodo vstopnice na voljo tudi v Slovenski kinoteki.

 

Na razstavi bo na ogled nabor idejnih skic, ilustracij likov in scen nastalih pri ustvarjanju animiranega filma Cipercoper, ki je na 11. Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka lani prejel nagrado Centra Ustvarjalna Evropa za najboljši film po izboru občinstva v programu Slon, na letošnjem Festivalu slovenskega filma v Portorožu pa je dobil vesno za najboljši animirani film. 

 

Avtorica razstave Zarja Menart je pri produkciji animiranega filma sodelovala kot umetniška vodja, ilustratorka in animatorka v letih 2013 in 2014 v produkcijski hiši Invida. Z ilustracijo se je ukvarjala že med študijem, ko je ilustrirala nekaj slikanic, nato pa jo je preko delavnic za otroke, ki jih je vodila, zaneslo v svet animiranega filma. Zdaj v svojem delu združuje obe področji ustvarjanja. Animirani filmi pri katerih je sodelovala so bili predvajani na festivalih doma in po svetu.

 

DOGODKI V OKVIRU RAZSTAVE:

7. december, ob 19.00, VODSTVO PO RAZSTAVI: Zarja Menart

10. december, ob 18.00, VODSTVO PO RAZSTAVI IN DELAVNICA ANIMIRANEGA FILMA, vodi Zarja Menart

16. december, ob 18.00, VODSTVO PO RAZSTAVI IN DELAVNICA ANIMIRANEGA FILMA, vodi Zarja Menart

 

Vsi dogodki so brezplačni.

 

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki