Razkrivamo tekmovalne programe in panorami

Letos je bilo zaradi obilice prijavljenih filmov še posebej težko izbrati in proces selekcije je trajal dlje kot ponavadi, toda pripeljali smo ga do konca in izbrali izdredno kvaliteten izbor filmov, ki jih boste lahko videli na Animateki!

 

V štirih sklopih glavnega Tekmovalnega programa, se bo 36 filmov iz Vzhodne in Srednje Evrope podalo v boj za prepričevanje petčlanske mednarodne žirije, v Evropskem študentskem tekmovalnem programu pa bo žirija študentov Univerze v Novi Gorici in Univerze v Ljubljani gledala kar 58 filmov. Letos smo še posebej ponosni na kvaliteto v Slonovem tekmovalnem programu, ki je namenjen zvestemu najmlajšemu občinstvu in njegova nagrada bo podeljena enemu od uvrščenih 34 filmov.

 

Pregled sodobne avtorske animacije iz Vzhodne in Srednje Evrope v programu Panorama sestavlja 48 filmov, V Slonovi panorami bomo pokazali 15 filmov.

 

Seznam vseh filmov po programih vas čaka tukaj:

 

Tekmovalni program

Evropski študentski tekmovalni program

Slonov tekmovalni program

Panorama

Slonova Panorama

 

Zdaj, ko so filmi izbrani, je napočil čas, da se lotimo ustvarjanja in pripravljanja festivala. Kaj vse vas čaka decembra boste izvedeli kmalu, naj vam samo namignemo, da bo program 12. Animateke še bolj obsežen, ustvarjalen in zabave poln!

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki