Praznik animacije v Kinoteki

V soboto 24.10. nas v Slovenski kinoteki čaka pravo praznovanje v čast Mednarodnega dne animiranega filma, saj je Društvo slovenskega animiranega filma skupaj s Kinoteko pripravilo zelo zanimiv program.

 

Dan animacije se bo s projekcijami kratkih slovenskih animiranih filmov za otroke začel že dopoldne, po ogledu podob na platnu pa bo sledila brezplačna delavnica animiranega filma pod vodstvom Andreje Goetz, mentorice Vzgojno-izobraževalnega programa Slon. Tudi popoldne bodo lahko v kinu uživali predvsem (a ne samo!) najmlajši, saj bo na sporedu še en odličen izbor domačih kratkih animiranih filmov za družine.

 

Ko se bo popoldne prevesilo v večer, bo napočil čas za osrednji dogodek - svečano podelitev najvišje stanovske nagrade na področju animiranega filma pri nas: nagrade Saša Dobrila za življenjsko delo na področju animiranega filma. Dobitnik nagrade je Koni Steinbacher, mednarodno uveljavljen avtor animiranih filmov in animirano filmski pedagog iz Izole. Ob tej priložnosti mu tudi mi iskreno čestitamo!

 

Večer se bo nadaljeval s projekcijo za zdaj edinega slovenskega celovečernega animiranega filma Socializacija bika? (Zvonko Čoh, Milan Erič, Slovenija, 1998), po ogledu te slovenske klasike pa bomo praznični dan zaključili z druženjem v preddverju Slovenske kinoteke.

 

Mednarodni dan animacije bomo sicer v Kinoteki praznovali tudi v sredo 28.10. ob 21h, na pravi datum, takrat bomo v sklopu Animatekinih gostovanj prikazali program kratkih filmov ob 30. obletnici Asifa Austria. 


Vabljeni!

 

Mednarodni dan animacije obeležuje tudi plakat, navdahnjen s filmom Gertie dinozaver Winsorja McCaya. Posebej za to priložnost ga je ustvaril prijatelj Animateke Rastko Ćirić

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki