Na platna prihaja Fantomski deček

Društvo 2 koluta to pomlad na platna slovenskih kinematografov prinaša nov družinski celovečerni animirani film Fantomski deček (Phantom boy)!

 

Film smo si predpremierno lahko že ogledali na zadnji ediciji Animateke. Gre za napeto detektivko v slogu filma noir, v kateri bolni deček Leo s svojimi nadnaravnimi sposobnostmi pomaga policijskemu detektivu rešiti New York pred skrivnostnim zlikovcem.

 

Leo živi v New Yorku, s čepico zakriva golo glavo in je zelo bolan. Svoji sestrici Titi rad bere detektivske zgodbe. Ko odide v bolnišnico, pa ugotovi, da je lahko s pomočjo svoje volje tudi sam nenavaden junak. Zapusti lahko svoje telo in leti naokoli, kot nekakšen fantom! S policijskim načelnikom Alexom, ki je prav tako v bolnišnici, začasno prikovan na invalidski voziček, morata New York rešiti pred skrivnostnim gangsterjem, možem spako, ki ga namerava s strašnim računalniškim virusom uničiti. Imata le 24 ur časa, da rešita mesto …

 

Vse informacije o filmu vas čakajo tudi na slovenski spletni strani filma, Fantomskidecek.animateka.si.

 

Na premieri Fantomskega dečka v Kinodvoru, 2. aprila ob 16:00, bo z nami tudi producent filma in ustanovitelj studia Folimage, Jacques-Rémy Girerd. Premiera je del Festivala frankofonskega filma, ki poteka v sodelovanju s Francoskim inštitutom v Sloveniji.

 

 

Ob tej priložnosti bodo 1. in 8. aprila v Slovenski kinoteki pokazali tudi Girerdov zadnji film Teta Hilda. Z vstopnico Tete Hilde si lahko Fantomskega dečka ogledate v Kinodvoru po klubski ceni (3€) in obratno, po isti ceni si lahko v Slovenski kinoteki ogledate Teto Hildo, če predložite vstopnico za Fantomskega dečka.

 

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki