Gustav prihaja v Kinoteko

V sklopu Animatekine mesečne nanizanke v Slovenski kinoteki boste to soboto ob 19. uri ljubitelji dobrih starih risank lahko obujali spomine z legendarnim madžarskim animiranim junakom Gustavom. Iz bogatega arhiva Kinoteke bomo tokrat potegnili nekaj drugačnega in vsekakor dragocenega!

 

Tistim, ki imate bolj slab spomin, ali pa ste za prijateljevanje z Gustavom premladi, naj razkrijemo še nekaj podatkov o tej znameniti seriji: Gustav v originalnem jeziku sliši na ime Gusztáv, ustvaril ga je trio animatorjev Dargay-Nepp-Jankovics, na televiziji pa so petminutne epizode predvajali od leta 1964 do leta 1977 - in seveda še mnogokrat kasneje. Naslovni junak se v njih spopada z vsakdanjimi težavami sodobnega življenja. Risanka je namenjena odraslemu občinstvu, uspehe pa je žela tudi izven vzhodne Evrope, tudi zato, ker Gustav žlobudra v nerazločnem in nedoločljivem jeziku, ki ga z lahkoto razumejo prav vsi.

 

Stari znanec s televizijskih ekranov naše in vaše mladosti se bo na velikem platnu Kinoteke po januarski soboti pokazal še enkrat, v soboto, 22. februarja ob 19. uri, seveda z drugačnim izborom animiranih filmov.

 

Vabljeni torej, da se prvič ali znova spoznate s tem zanimivim animiranim možakarjem, ki je postal prava ikona 60ih in 70ih let prejšnjega stoletja!

 

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki