Čas za slovensko animacijo

Letošnji festival tudi letos pomembno soustvarjajo tudi Slovenci! V glavnem tekmovalnem programu bosta sodelovala filma dveh slovenskih avtorjev, že danes se s filmom Boles predstavlja Špela Čadež, za nagrade pa se bo potegoval tudi Luka bajt s slovensko britansko koprodukcijo Kurent.

 

V Slonovem tekmovalnem programu pa je nabor slovenskih avtorjev še več. Otroška žirija bo tako ocenjevala film Princ Ki-Ki-Do in sto nesrečnih gobic Grege Mastnaka ter film Eko smetnjaki Iztoka H. Šuca. V tekmovalnem delu si bodo najmlajši obiskovalci lahko ogledali tudi znanega knjižnega junaka, Mačka Murija, ki ga za film oživel Boris Dolenc.

 

V Panorami se bodo zvrstili štirje kratki filmi slovenskih avtorjev in sicer Matic Perčič s filmom Bzzz, Nejc Zavec z Rojstvom prasice, Brane Solce z MASKquitom in Urban Rodes filmom Ex Nihilo. V programu 10 let Animateke pa se bo s svojim filmom Ljubezen je bolezen občinstvu znova predstavila Špela Čadež.

 

Poleg kratkih filmov bo na Animateki letos še legendarni celovečerec Socializacija bika avtorjev Zvonka Čoha in Milana Eriča, če ga še niste videli, si ga lahko ogledate nocoj!


Ponuditi pa imamo še več slovenskih zgodb o uspehu: za prvo bo poskrbel Rok Predin, pogovor z njim se bo odvil v petek 6. decembra ob 13:00. Poleg tega bo na sporedu seveda tudi Slovenski dan, ki bo v soboto ob 13:30 (Delovna malica: Slovenski dan/Odprta platforma), na katerem se bomo pogovarjali o slovenskih animatorjih in animaciji na slovenskem, za piko na i pa bomo predstavili še Konija Steinbacherja (sreda, 3.12. ob 18:00 Predavanje: Koni Steinbacher – ustvarjalec in mentor).

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki