Fantomski deček / Phantom Boy

Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli

Belgija, Francija , 2015, dcp, 84'00''

v francoščini s slovenskimi podnapisi

Režija: Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli

Scenarij: Alain Gagnol

Montaža: Hervé Guichard

Zvok: Loïc Burkhardt, Jean-Paul Hurier, Sébastien Pierre

Glasba: Serge Besset

Glasovi: Audrey Tautou, Édouard Baer, Jean-Pierre Marielle, Jackie Berroyer, Gaspard Gagnol

Producenti: Jacques-Rémy Girerd, Annemie Degryse

Produkcija: Folimage, Lunanime, ​France 3 Cinéma, ​Rhône-Alpes Cinéma

Policista Alexa med preiskavo poškoduje skrivnostni lik z iznakaženim obrazom. Ko obtiči v bolnišnici, tam spozna enajstletnega bolnika Léa, ki lahko z močjo volje zapusti svoje telo. Deček zna leteti in kot fantom neopazno prehajati skozi stene. Alex skupaj z neustrašno novinarko Marie po Léovi zaslugi lahko odigra angela varuha.

Gagnol in Felicioli sta v Fantomskega dečka vložila pet let mukotrpnega dela in njun trud se kaže v vsaki očarljivo nadrobni sličici. Film, ki nadaljuje njuno navdušenje nad »animiranim filmom noir«, se na mračen način pokloni klasičnim gangsterskim filmom in upodobi energijo New Yorka v čudovito izrisanem obrisu mesta. Srce in duša te vznemirljive pustolovščine pa je mladi Léo, ki se mora spopasti ne samo z zlobnim gangsterjem, temveč tudi z boleznijo – in ko Léa njegova posebna sposobnost postavi pred nekaj težkih odločitev, deček spozna, kaj zares pomeni junaštvo.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki