O materi / Pro Mamu / About a Mother

O materi / Pro Mamu / About a Mother

Zgodba o materi, ki se je že tako razdala, da se zdi, da ji ni ostalo nič več ... Toda življenje ponudi nove priložnosti.

Cosmoetico

Cosmoetico

Martina Scarpelli

Italija, 2015, hd, 04:46

Kako je bilo pred nastankom vesolja? Ali resničnost obstaja samo zato, ker smo jo sposobni zaznati? Dekle išče odgovore na velika vprašanja: zamisli si, da izprazni vesolje in ostane sama kot njegov najmanjši delec. Prisiljena je izbrati, ali se čuti del kozmosa ali njegova stvariteljica. Ustavi se in vpraša: naj se uničim? Ali naj uničim vesolje?

Anatomija pajka / Anatomie pavouka / Anatomy of a Spider

Anatomija pajka / Anatomie pavouka / Anatomy of a Spider

Vojtěch Kiss

Češka, 2014, hd, 27:20

Film naslika vizijo temačnega mesta. S ptičje perspektive je kot žareča pajkova mreža, od znotraj pa je betonski organizem, v črevesju katerega po žilah in vlaknih potuje človeška gošča. Del nje je tudi g. Pajek, uradnik, ki uraduje v ogromni pisarni, prostovoljni suženj, osamljen človek, izgubljen v labirintu ulic, hodnikov in lastnega z alkoholom prepojenega uma.

Moon blink

Moon blink

Rainer Kohlberger

Avstrija, 2015, hd, 10:10

Film Moon Blink je bil v celoti izdelan z napredno programsko opremo, brez kamere. Ta formalna metoda je dala abstraktno digitalno umetnino, ki ne prepriča samo s svojo matematično natančnostjo, temveč predvsem z neverjetno lepoto in presenetljivo narativno strukturo. Primerjava s klasičnimi abstraktnimi filmi iz 20. let 20. stoletja, denimo Ruttmannovimi, je na mestu.

Zobje / Teeth

Zobje / Teeth

Daniel Gray, Tom Brown

Madžarska, Velika Britanija, 2015, dcp, 6:0

Reči, ki jih zanemarimo, so pogosto za vselej izgubljene. Pripoved o življenju brezsmiselno obsedenega človeka, predstavljena skozi prizmo njegove bolestne skrbi za ustno votlino.

Uncanny Valley

Uncanny Valley

Paul Wenninger

Avstrija, Francija, 2015, dcp, 13:30

V filmu nas hkrati preplavita psihološka in fizična intenzivnost bitke, ki jo bijejo obupani vojaki med 1. svetovno vojno. Vsaka sličica tega animiranega igranega filma razkriva lasten boleči, a podrobno razdelan trenutek, ki se upira sintetični podobi zgodovine. Končni učinek razkrije hromečo brezplodnost vojne, muke boja in preživetja, odkritje bratstva in norosti vsega tega.

Haircut

Haircut

Virginia Mori

Francija, Italija, 2015, dcp, 8:09

Učiteljica in njena učenka ostaneta v praznem razredu. Skozi njune poglede in geste se začne nenavadno soočenje.

Poletje 2014 / Lato 2014 / Summer 2014

Poletje 2014 / Lato 2014 / Summer 2014

Wojciech Sobczyk

Poljska, 2014, dcp, 12:20

Neizprosen, a poetičen film v sivi barvni lestvici govori o želji po nadvladi in nasilju kot gonilni sili v zgodovini. Po veliki bitki je pokrajina, ki jo je zajel velik požar, videti apokaliptična. Na mrtvem polju plapolajo nesmiselne zastave. Zgodovina je prikazana kot zaporedje ponavljajočih se kug in nesreč, v katerem se človek v iskanju svojega mesta še bolj izgublja in tone.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki