[mu:stǝrman] – Zgodba o poplavi / A Flood Story

[mu:stǝrman] – Zgodba o poplavi / A Flood Story

Maarten Isaäk de Heer

Nizozemska, Nemčija, 2012, dcp, 17:00

Mestno četrt preplavi plima. Hiše so povsem pod vodo, a prebivalci se odzovejo zelo mirno, niso niti presenečeni niti prestrašeni. Izjemna oblikovna podoba, dovršena do najmanjše podrobnosti.

Fallin’ Floyd

Fallin’ Floyd

Paco Vink, Albert ’t Hooft

Nizozemska, 2012, dcp, 08:53

Visokooktanska komična drama v prepoznavnem, izčiščenem slogu Paca Vinka in Alberta ’t Hoofta. Džezovskega glasbenika Floyda zapusti dekle prav tedaj, ko ji kupi prstan. V življenje se mu naselijo mali demoni in še dolgo se ne zmore vrniti v stare tirnice.

Junkyard

Junkyard

Hisko Hulsing

Nizozemska, Belgija, 2012, dcp, 17:50

Moškega v družbi dekleta na podzemni železnici zabode džanki. Preden umre, se mu pred očmi odvrtijo spomini na najboljšega prijatelja iz otroštva, ki je končal v krutem svetu drog in nasilja. Nenavadna kombinacija tehnik in materialov: oljne slike, risbe in 3D računalniška animacija.

Stardust

Stardust

Mischa Rozema
( PostPanic )

Nizozemska, 2012, dcp, 04:00

Potovanje v počasnem posnetku po bleščečem vesolju v nenehnem gibanju, s silovitimi eksplozijami in fantastično osupljivimi prizori, se sklene z zrnatimi podobami z Zemlje.

Cruise Patrol

Cruise Patrol

Bobby de Groot, Arjan van Meerten

Nizozemska, 2013, dcp, 07:25

Na dolgi prašni cesti rutinska kontrola prometa povsem uide izpod nadzora.

Mute

Mute

Job, Joris & Marieke

Nizozemska, 2013, dcp, 04:22

V svetu, ki ga naseljujejo ljudje brez ust, krvava nesreča privede do spoznanja, da si usta lahko izrežeš. To med prebivalstvom sproži navdušeno verižno reakcijo.

Playground

Playground

Gerco de Ruijter

Nizozemska, 2014, dcp, 03:24

De Ruijter je v aplikaciji Google Earth zbral slike igrišč za ameriški nogomet, jih postavil v zaporedje in prišel do osupljivega rezultata. Iz abstraktnega niza slik, ki prikazujejo oznake polj, vzniknejo nezamenljivo ameriški simboli različnih športnih klubov.

Day of the Dutch

Day of the Dutch

Martha Colburn

Nizozemska, 2015, dcp, 04:56

Vsakdanji dogodki iz življenja sodobne (pokojne) družine v nizozemskem domačem okolju s tradicionalnimi družinskimi vrednotami in standardi, kot v nizozemskem žanrskem slikarstvu zlate dobe. Dokler neki dogodek mlademu dekletu ne spremeni življenja.

The Black Room

The Black Room

Robbie Cornelissen, Kees Went

Nizozemska, 2015, dcp, 08:24

Šestdeset animacij z risbami z ogljem, ki tematizirajo perspektivo in prostor, abstrakcijo in figuraliko ter prehod od dvodimenzionalnega k tridimenzionalnemu. Robbie Cornelissen je znan po ribah velikega formata, v katerih se gledalec lahko sprehaja po kompleksnih arhitekturnih krajinah. Poleg tega raziskuje meje medija risbe.

Nobody Beats the Drum: Let it Go

Nobody Beats the Drum: Let it Go

Max Italiaander, Levi Jacobs
( Maxmana )

Nizozemska, 2014, dcp, 03:02

Moški stresno kariero zamenja za pustolovščino na planetu Tropicana. Glasbeni video za zasedbo Nobody Beats the Drum.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki