Peter Peter

Peter Peter

Katarina Nikolov

Slovenija, 2015, dcp, 10:55

Peter je prijazen fant, ki ga sošolci ustrahujejo. Rešitev in način spopadanja s svojo težavo najde v modrosti stare slovenske pripovedke. Peter Peter je sodobna zgodba v rapovski maniri, ki na izviren način krmari med sedanjostjo in preteklostjo ter ju preplete z jasnim sporočilom: postavi se zase.

Beard Up

Beard Up

V modernem fantazijskem mestu živijo najrazličnejša pravljična bitja, ki so povsem v stiku z modnimi trendi; nekatera jih postavljajo, druga jim zgolj sledijo. Ob nastajanju novega trenda se vilinci vzvišeno posmehujejo košatim bradam palčkov, zato si jih ti jih v poskusu pripadanja družbi nenehno brijejo. Nato pa se eden od palčkov odloči, da je britje brade preveč nepraktično, zato tega ne bo več počel.

Eggsercize

Eggsercize

Žiga Stupica

Slovenija, 2015, hd, 04:16

Štiri kokoške na samotni kmetiji sobivajo z zaspanim petelinom in sitnim starim psom. Za kmetijo in živalce skrbi kmetica. Kokoške niso dobre v izleganju jajc, kar jih potre, ker tako ne morejo pomagati kmetici. A kmalu najdejo rešitev v glasbi in telovadbi.

Sladke sanje / Slatki snovi / Sweet Dreams

Sladke sanje / Slatki snovi / Sweet Dreams

Dinko Kumanović

Hrvaška, 2015, dcp, 11:45

Morski prašiček, ki spi v varnem zavetju svoje udobne kletke, se sredi brezskrbnih sanj na vsem lepem zbudi v neznanem gozdu. Tam mu uspe preživeti in izpolniti sen, ki ni samo njegov. Zvočni in slikovni poklon nemim filmom in risanim klasikam Charlieja Chaplina in Chucka Jonesa.

Pujsek. Krompir. / Porosenok. Kartoshka. / Piglet. Potatoes.

Pujsek. Krompir. / Porosenok. Kartoshka. / Piglet. Potatoes.

Pujsek se znajde na polju in sklene, da reši krompir, ki so ga ljudje zakopali.

Če kukavica ne zapoje / If The Cuckoo Don’t Crow

Če kukavica ne zapoje / If The Cuckoo Don’t Crow

Steve Kirby

Velika Britanija, 2015, hd, 01:50

Brian iz Meltona se spominja, kako je njegova mama Doris napovedala orkan oktobra 1987 in poskrbela za znameniti klic na BBC, kjer pa so ji dejali, naj ne bo trapasta.

Vrabcem ni lahko / Trudno vorobyu / Hard to be a Sparrow

Vrabcem ni lahko / Trudno vorobyu / Hard to be a Sparrow

Darja Vjatkina

Rusija, 2014, hd, 07:55

Film o premetenem vrabcu, ki je spoznal prijatelja.

Pripovedovalec / The Storyteller

Pripovedovalec / The Storyteller

Eleonora Quario

Velika Britanija, 2015, hd, 07:21

Nekega dne v mesto, kjer so knjige že leta prepovedane in so zgodbe pozabljene, prispe tujka. Dekle s čarobnimi lasmi se bo moralo spopasti z družbo, ki je ne sprejema.

Kraljica Rita / Königin Po / Queen Bum

Kraljica Rita / Königin Po / Queen Bum

Maja Gehrig

Švica, 2015, dcp, 11:00

Vigavagonci so kraljestvo visoko nad oblaki. Podložnika Triangel in Štirangel sta naveličana pretresov svojega malega sveta in bi se kraljice Rite rada znebila. Vigavagonce raznese v ognjemet raket, kot splav zaplujejo po viharnih vodah, potem pa jih kot vesoljsko ladjo odnese skozi vesolje.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki