Intervju z Laure / Interview with Laure

Intervju z Laure / Interview with Laure

Kelly De Boelpaep

Belgija, 2015, hd, 01:01

Animirani dokumentarni napovednik o Laurini manekenski izkušnji.

Nekaj pomembnega / Something Important

Nekaj pomembnega / Something Important

Nai Wei Liu

ZDA, 2014, hd, 07:19

Avtorjeva osebna pot samospoznavanja, stkana kot tapiserija njegovih spominov. Liu z uporabo abstraktnega sloga montaže, ki združuje risane elemente in sestavljene fotorealistične prizore v tandemu z glasbo, upodobi svoje življenjske izkušnje, presejane skozi sito časa in spomina. Film tako izraža pozitivno videnje, ki psihološko naporne preizkušnje spreminja v polje ustvarjalnih uvidov.

Upravljanje premoženja / Trusts & Estates

Upravljanje premoženja / Trusts & Estates

Jeanette Bonds
( CalArts )

ZDA, 2013, hd, 04:53

Risana animirana dokumentarna satira Upravljanje premoženja izvira iz pogovora, ki ga je avtorica slišala leta 2011 v neki restavraciji v Santa Monici. Štirje odvetniki se pri večerji zapletejo v zbadljivo debato, ki hitro preraste v groteskno, grobijansko komedijo brezsrčnosti in hinavščine.

I Love Hooligans

I Love Hooligans

Nizozemska, 2013, dcp, 12:00

Jan-Dirk Bouw

Nogometni huligan neizmerno obožuje svoj klub, a mora kot gej prikrivati svojo identiteto. Zgodba o brezpogojni ljubezni.

Stems

Stems

Ainslie Henderson

Velika Britanija, 2015, dcp, 02:24

Zelo kratek kratki film o ustvarjanju lutk, ki bodo ustvarjale glasbo. Ob glasbi Poppy Ackroyd.

Zakrpaš in se znajdeš / Mend and Make Do

Zakrpaš in se znajdeš / Mend and Make Do

Bexie Bush

Velika Britanija, 2014, hd, 07:34

Bi skodelico čaja? Pridi in sedi v Lynino domačno sprejemnico, prisluhni njeni zgodbi o medvojni ljubezni in si oglej, kako predmeti oživijo v upanju, strahu in duhovitosti te vitalne gospe. Mešanica dokumentarnega, animacije in čarovnije.

Hrana / Food

Hrana / Food

Siqi Song
( CalArts )

ZDA, 2014, hd, 03:32

Hrana je animirani dokumentarni film o hrani, našem pogledu nanjo, o tem, kako jo jemo in kako jo mislimo. Prek intervjujev z najrazličnejšimi jedci z vsega sveta odpre številna tehtna vprašanja o okolju in sodobnem življenju. O posledicah prehranjevalnih navad na okolje, izgubi odnosa z zemljo, pogosto nevzdržnih postopkih pridelave hrane, nasprotju med iskanjem užitka in odgovornimi odločitvami.

Daphné, prelepa rastlina /Daphné ou la belle plante

Daphné, prelepa rastlina /Daphné ou la belle plante

Daphné kot vsaka lepa rastlina vzbrsti, zacveti, zadiši in izgubi liste. Nikoli pa se ne dovoli utrgati.

Abdullah

Abdullah

Jakob Besuch

Nemčija, 2013, dcp, 09:00

Abdula odrašča v priseljenski družini. Pripada glasbeni sceni, kjer začne uživati marihuano, ki ga naposled privede do psihoze. V bolnišnici prvič doživi priznanje kot človek, in sicer s strani psihologa, ki mu nato pomaga pri vrnitvi v običajno življenje. Danes ima Abdula optiko in želi pomagati ljudem pri tem, da so opaženi.

Emil

Emil

Simon Steinhorst

Nemčija, 2013, dcp, 05:00

Če bi bilo jecljanje dovoljeno, bi jecljal glasno in ponosno. I-i-i-ime mi je Emil i-i-i-i-in jecljam. J-j-j-j-j-jecljam.

Obžalujem / Bánom azt / I Regret That

Obžalujem / Bánom azt / I Regret That

Osem ljudi različnih starosti in iz različnih družbenih okolij se sonči na nudistični plaži in govori o različnih temah, ki pa postajajo čedalje bolj osebne in neprijetne. Vsi dialogi so nastali po resničnih pričevanjih.

Dogovor / The Deal

Dogovor / The Deal

Ewa Smyk

Velika Britanija, Poljska, 2015, dcp, 04:28

Kratki animirani film pripoveduje o dogovorjenih porokah na obmejnem območju vzhodne Poljske v 50. oz. 60. letih. Scenarij je nastal na podlagi dnevnika avtoričinega dedka Mikołaja Smyka. V filmu uporabljeni biografski predmeti, kot so originalna ruta, poljske in ruske knjige, kopija dnevnika in fotografije, zgodbo pomagajo umestiti v izvirno okolje in ustvarjajo atmosfero tistega časa.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki