Napovednik za Ultrakort / Ultrakort Leader

Napovednik za Ultrakort / Ultrakort Leader

Patrick Raats

Nizozemska, 2014, dcp, 00:12

Napoved serije ultrakratkih animiranih filmov, v kateri nastopa jazbečar. Gre za projekt Nizozemskega filmskega sklada in produkcijske hiše Pathé, v katerem pred komercialnimi uspešnicami prikazujejo kratke animirane filme.

Piknik s torto / Picknick met Taart / Picnic with Cake

Piknik s torto / Picknick met Taart / Picnic with Cake

Mascha Halberstad, Tom Van Gestel, Mercedes Marro
( Submarine )

Nizozemska, 2012, dcp, 05:35

Predelave slavne slikanice Théja Tjong-Khinga v maniri kombiniranih medijev v več epizodah. Vsaka vsebuje osnovne elemente zgodbe: piknik, odkritje ukradene torte, razkritje tatov in srečni konec. A pri vsaki gre za prvoosebno pripoved druge živali. Tako zgodba o pikniku postane triler, burka ali romantična komedija.

Tumbliji / De Tumblies / The Tumblies

Tumbliji / De Tumblies / The Tumblies

Patrick Raats

Nizozemska, 2012, dcp, 05:00

Vstopite v igrivi svet treh Tumblijev in njihovega psa, v katerem vas čakajo zabava, igra, raziskovanje in fantazija. Gre za serijo žanra kombiniranih medijev, ki jo najdete tudi v obliki aplikacij za iPad. Živahne zgodbe se vrtijo okoli pogostih, vsakodnevnih dogodkov. Liki se igrajo s kockami, drug drugemu jemljejo predmete ali odkrivajo nove, na primer glasbeno skrinjico, rolico toaletnega papirja, daljinski upravljalnik, čopič in podobno.

Spust / Descent

Spust / Descent

Johan Rijpma

Nizozemska, 2014, dcp, 01:28

Skodelica v obliki valja pade in se razbije. Vsaka sličica posnetka tega padca se nato prevede v keramično plast, sestavljeno iz originalnih delcev skodelice.

Od doma / Uit Huis / Leaving Home

Od doma / Uit Huis / Leaving Home

Joost Lieuwma

Nizozemska, 2013, dcp, 06:37

Oče meni, da je Richard dovolj star, da se odseli na svoje, a Richard bi raje ostal pri starših in zlati ribici. Mama mu vedno pripravi sendviče. On nenehno odhaja in se vrača. Potem pa v zgodbo poseže usoda.

Doma je najlepše / No Place Like Home

Doma je najlepše / No Place Like Home

Nicolien Opdam

Nizozemska, 2013, dcp, 07:29

Visok mož živi v premajhni hiši. Majhen mož živi v preveliki hiši. To je neprikladno in včasih boleče. Veliki mož sega vse do stropa. Nekoč skleneta, da bosta hiši zamenjala. Igriva raba različnih materialov.

Trampolin / Trampoline

Trampolin / Trampoline

Maarten Koopman

Nizozemska, 2013, dcp, 03:00

Filmsko platno kot vznožje trampolina. Skozi vzmeti še vidimo košček veličastnega modrega neba. Po otroških in račjih nogah ter prašičjem repku lahko sledimo premetom na drugi strani. Več nas je, bolj je zabavno! Film, ki je domiseln v svoji preprostosti.

Kmet Jaka / Boer Jansen / Farmer Jack

Kmet Jaka / Boer Jansen / Farmer Jack

Arjan Wilschut

Nizozemska, 2012, dcp, 13:30

Dobrodušen nizozemski kmet gara, da bi uresničil svoje sanje, v katerih vidi kmetijo s kravami, kokošmi in ovcami, do koder seže pogled. A zaslužek se manjša in kmet Jaka najde uteho v zdravilih. Osupljiv grafični prikaz podeželja.

Pas za babice / Granny Lane

Pas za babice / Granny Lane

Daniel Dugour

Nizozemska, 2012, dcp, 02:59

Starka se s svojim malim električnim avtom ne povsem po lastni volji pomeri z mladima predelovalcema avtomobilov. A z vsem svojim znanjem predelovanja in agresivne vožnje mladca proti stari gospe nimata možnosti. Sodobna različica basni o zajcu in želvi.

Bugivugi v tušu in kredi / Boogie Woogie in Inkt en Krijt / Boogie Woogie

Bugivugi v tušu in kredi / Boogie Woogie in Inkt en Krijt / Boogie Woogie

René Adema

Nizozemska, 2013, dcp, 04:50

Plešoči proces izdelave žarnice s tušem in kredo na rjavem papirju in grobem kartonu. Bistroumen mehanizem žic in verig potiska svetilko naprej in zdi se, da je njeno preživetje v rokah usode.

Na slepo / Blindelings / Blindly

Na slepo / Blindelings / Blindly

Joanne van der Weg

Nizozemska, 2014, dcp, 02:26

Domiseln film, ki vsakdanje dogodke prevede v Braillovo pisavo na rahlo obarvanem papirju. Ptice, ženska na kolesu, promet, mimohiteči vlak in drobci pogovora na vlaku. Doživetja slepega človeka med kratko potjo na osrednjo postajo v Rotterdamu.

Srečno pot! / Bon Voyage! / Good Trip!

Srečno pot! / Bon Voyage! / Good Trip!

Job, Joris & Marieke

Nizozemska, 2014, dcp, 03:04

Tim si želi ogledati začetek dirke Tour de France v Utrechtu v družbi dekleta, vendar konča na napačni strani ceste in se mora nekako prebiti do nje. Promocijski glasbeni video za mesto Utrecht z nizozemskim kantavtorjem Blaudzunom za napoved uvodnega dela dirke Tour de France – Le Grand Départ – v Utrechtu leta 2015.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki