Animatečnih 11: Tess Martin

Tess Martin je neodvisna animatorka, ki ustvarja z izrezki, črnilom, barvo, peskom in drugimi predmeti. Njeni filmi so bili predvajani v galerijah, kot tudi po festivalih po vsemu svetu. Je članica neodvisnega seattelskega kolektiva SEAT, ki se ukvarja z eksperimentalnim animiranim filmom, in kuratorka potujočih programov dogodkov na temo animiranega filma.

 

1 Kako bi opisali Animateko v treh besedah?

 

Igor, neodvisen, animacija.

 

2. Opišite idealen filmski večer.


Ne gledam več toliko filmov kot nekoč. Raje gledam televizijske serije. Tako da bi zdaj filmski večer pomenil gledanje dveh epizod Žice (The Wire) s cimri. Če pa bi imeli prav filmski večer, bi to najverjetneje bil eden od filmov Michela Gondryja s kozarcem vina.

 

3. Če bi na kavo lahko povabili katero koli osebo, koga bi izbrali?

 

Oliverja Sacksa.

 

4. Najljubša ženska režiserka?


Lynn Shelton. Je režiserka iz Seattla, ki je ravnokar naredila film, v Ameriki z naslovom Laggies, v Angliji pa so Povej, kdaj (Say when), v katerem igra Kiera Knightely. Veliko njenih filmov je sproščenih, in skoraj improviziranih, to bi bila njena stvar. No, če pa govorimo o animatorkah, je Caroline Leaf ena mojih junakinj, zelo mi je všeč tudi delo Emily Hubley, hčerke Johna in Faitha Hubleyja. Njuno delo mi je prav tako všeč.

 

tl_files/diary/dnevnik 2014/13 Red_Hands1.jpg


5. Barvni ali črno-beli filmi?

 

Barvni.

 

6. Tvoje najljubše pivo?

 

Leffe, belgijsko pivo.

 

7. Najljubša animacijska tehnika?

 

Uh, ta je pa težka. Zadnje čase mi zares ustreza tehnika “barve na steklo” in njej podobne, ampak rada imam tudi izrezki in pesek, torej rekla bi predvsem t.i. “flat” in “frame by frame” tehnike.

 

8. Kako vidiš prihodnost animiranega filma?

 

Zdi se mi da bo v prihodnje veliko računalniško animiranih filmov, celo več kot zdaj. In mislim da, oziroma vsaj upam, več neodvisnih animiranih celovečercev, torej da bodo ljudje ustvarjali tako kratke kot celovečerne animirane filme. Pogosto, ko se poveča ustvarjanje računalniške animacije, se kot odgovor na to poveča tudi ustvarjanje ročno izdelanih animacijskih tehnik in te postanejo spet popularne.

 

9. Tvoja najbolj prepoznavna značajska lastnost?

 

Prijaznost.

 

10. Česa te je najbolj strah?

 

Obskurnosti.

 

11. Kdo bi režiral/naredil film o tvojem življenju?

 

Michel Gondry.

 

 

Anja Banko, Petra Meterc

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki