Animatečnih 11: John Canciani

John Canciani je programski direktor mednarodnih dni kratkega filma v Winterthuru in programski selektor filmskega kluba Filmfoyer Winterthur. Je kurator več programov kratkih in celovečernih filmov.

 

Animateka v treh besedah?


Širokopotezna, navdihujoča in zelo strastna.

 

Tvoja najbolj prepoznavna značajska lastnost?


Hm ... O tem boste morali povprašati koga drugega.

 

Česa te je najbolj strah?


Zategnjenosti in da bi postal godrnjav. In da bi se pozabil smejati sam sebi!!

 

Kaj najraje počneš?


Med sprehajanjem po ulicah poslušam glasbo s svojimi slušalkami, medtem pa iščem majhne podrobnosti, ki me zabavajo. Preživljanje časa z družino in prijatelji ob dobri hrani in vinu.

 

Če bi lahko kogar koli povabil na kavo, koga bi izbral?


Če je vseeno, da je ta oseba že pokojna, bi se odločil za svojega dedka.

Od zvezdnikov? Ne vem, ne verjamem, da so bolj zanimivi kot drugi ljudje, in če sem oboževalec koga od njih, bi povsem zamrznil in postavljal sama neumna vprašanja ... Vendar če sem realističen, bi z veseljem popil pivo s Karpom Godino. 3 leta se že nisva videla, vendar je trenutno na žalost v Beogradu na festivalu Alternative Film/Video.

 

tl_files/diary/dnevnik 2014/01 varfix_1.jpg

 

Kdo bi režiral/naredil film o tvojem življenju?


Jim Jarmusch ali Harmony Korine. Vendar sem prepričan, da bi bil precej dolgočasen film.

 

Kakšen bi bil tvoj popoln filmski večer?


V kino bi šel s svojo ženo in prijatelji, ogledali bi si film, ki preseneča in vznemirja, in ga na koncu predebatirali v kakšnem baru ... Majhna vmesna vročekrvna debata s prijateljem, ker se ne bi strinjala o filmu, bi začinila večer. Po tem bi se nasmejala in naročila naslednjo pijačo.

 

Najljubša animacijska tehnika?


Na nobeno določeno tehniko nisem navezan.

 

Tvoja najljubša otroška risanka?


Še eno težko vprašanje, ker, prvič, bil sem otrok televizije, in, drugič, ne spominjam se, kaj sem videl pri kateri starosti, ampak ko smo pri televizijskih animiranih serijah, se spominjam naslednjih: Captain Future, Transformerji, Čebelica Maja, The Wonderful Adventures of Nils, Vicky the Vicking. Če pomislim na filme, sem oboževal film Pete’s Dragon in še vedno se spomnim, da smo si za moj rojstni dan ogledali film Lisica in pes (The Fox and the Hound), mislim, da sem bil star 6 let.

 

Najljubša režiserka?


Miranda July, Sophia Coppola in Ursula Meier, ko govorimo o celovečercih. Veliko jih snema kratke filme, trenutno pa mi je zagotovo najljubša Jennifer Reeder.

 

Kako vidiš prihodnost animiranega filma?


Težko je napovedovati prihodnost, vendar bi rad videl, da bi animirani film postal bolj političen in več sporočal.

 

Ana Šturm

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki