Animaholiki

Tako kot vsako leto ob tem času, je tudi letos Animateka iz svoje čarobne torbe izpustila virus poznan pod imenom Animatekitis felicis, ki bo decembrsko sivino in mraz že enajstič okužil s pravljičnim vzdušjem in toplino.

 

Na letošnji ediciji bosta izjemno nalezljivi predvsem dve stvari. Prva je »srečni Akijev nasmeh« letošnjega rezidenčnega umetnika in risboholika Akinorija Oishija, druga pa animirani filmi brez meja, ki se v različnih omnibusih združujejo v letošnji retrospektivi. (Na)smeh in (brezmejno) sodelovanje. Dve glavni sestavini vsake Animateke.

 

tl_files/diary/animateka2.jpg

 

Z roko v roki z Animateko bo tudi letos nasmejano tekel festivalski dnevnik, ki bo v črke, besede, stavke, eseje, pesmi, dnevnike, doživljajske spise, recenzije, introspekcije, impresije, intervjuje, podcaste in še kaj lovil izmuzljivega duha festivalskega dogajanja.

 

Iz zaledja animatečne smejalne fronte se bo za vas oglašala specialna enota pisoholikov. Pri dnevniku pa smo v duhu letošnje rdeče niti – sodelovanja – moči združili tudi z ostrimi umi udeležencev Seminarja sodobnih scenskih umetnosti Animirane forme, ki poteka pod organizacijo Revije Maska in ljubljanskega Lutkovnega gledališča. Skratka več kot dovolj razlogov da nas spremljate.

 

Dobrodošle in dobrodošli torej v medbesedilnem življenju Animateke, na straneh festivalskega dnevnika!

 

Se beremo!

Ana Šturm

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki