Jonathan Hodgson

Jonathan Hodgson

Velika Britanija

Jonathan Hodgson je mednarodno uveljavljeni, z bafto nagrajeni režiser animiranih filmov, ki živi in ustvarja v Londonu. Študiral je animirani film na Liverpool Polytechnic in Royal College of Art. Njegovo prvo naročilo po diplomi je bilo sorežirati kratki animirani film o jedrskem razoroževanju za Združene narode. Kot režiser je delal v različnih animacijskih studiih, potem pa leta 1996 z Jonathanom Bairstowom soustanovil Sherbet. V okviru tega studia je režiral številne odmevne oglaševalske kampanje in pri TV-oglasu za Bell Atlantic sodeloval z legendarnim ilustratorjem Mauriceom Sendakom. Leta 2008 je režiral animirane prizore v prelomnem celovečernem dokumentarnem filmu Franny Armstrong Doba neumnosti. Leta 2011 je bil režiser animacije pri prvem dolgometražnem animiranem dokumentarnem filmu na britanski televiziji, Wonderland: Problem ljubezni in seksa. Za svoje kratke filme je prejel številne nagrade, leta 2000 tudi bafto za film Mož s čudovitimi očmi in leta 2002 nominacijo za bafto za film Varovalne barve.

 

Hodgson je svoje retrospektive predstavil v Veliki Britaniji, Braziliji, na Švedskem, v Izraelu, Španiji in na Poljskem. Na povabilo Kanadskega nacionalnega filmskega sveta je v treh večjih kanadskih mestih vodil mojstrski tečaj. Njegovo delo je na ogled v številnih knjigah in DVD-zbirkah. Veliko predava, leta 2008 pa je postal predstojnik dodiplomskega programa animacije na Univerzi Middlesex. Poučevanje še vedno združuje z ustvarjanjem animiranih filmov; pred kratkim je tako režiral dokumentarne filme za Amnesty International in The Observer.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki