Najboljši slovenski animirani filmi se predstavijo

Društvo slovenskega animiranega filma in Art kino Odeon Izola, ki deluje znotraj Centra za kulturo, šport in prireditve Izola, organizirata Revijo slovenskega animiranega filma, ki se bo odvila 11. in 12. aprila v Art kinu Odeon v Izoli.

 

Dvodnevni dogodek bo posvečen pregledu profesionalne in neodvisne produkcije slovenskega kratkega animiranega filma zadnjih osmih let. 

 

Ogledali si boste lahko izbor preko 60 najboljših slovenskih animiranih filmov, ki so razporejeni v dva programa profesionalnih animiranih filmov, v program študentskih in dijaških animacij, panoramo, dva programa za šolske skupine in v družinski program.

 

Poleg preglednih filmskih izborov za odraslo občinstvo ter za otroke in mlade, bo Revija slovenskega animiranega filma ponudila tudi bogat spremljevalni program: dve okrogli mizi z vabljenimi gosti iz področja animiranega filma, predstavitev domačih projektov in hrvaške filmske produkcije in distribucije, pogovore z avtorji in pedagoške pogovore ob šolskih projekcijah.

 

Seveda pa praznik slovenskega animiranega filma ne bi bil popln brez Animateke! V okviru programa Slon se pripravlja tudi delavnica animiranega filma, ki jo bodo vodili uveljavljeni mentorji - ustvarjalci animiranih filmov in bo namenjena nadobudnežem vseh starosti. Za prijavo na delavnico pošljite mail na artkinoodeon@gmail.com.

 

Društvo slovenskega animiranega filma bo ob tej priložnosti prvič podelilo Nagrado Saša Dobrile za življenjsko delo na področju animiranega filma in prikazalo retrospektivo filmov nagrajenca. Letošnji dobitnik nagrade je Črt Škodlar

 

Vse ljubitelje animiranega filma zato vabimo, da se nam pridružijo v Izoli, ki bo ta teden za dva dvi postala središče slovenskega animiranega filma!

 

 

Organizatorja dogodka sta :D'SAF! - Društvo slovenskega animiranega filma in Art kino Odeon – Center za kulturo, šport in prireditve Izola. Partnerji dogodka so Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije, Slovenski filmski arhiv pri Arhivu Republike Slovenije in Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (CED).

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki