Slon: v Annecy in na splet!

Pozornost, ki jo Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta namenja najmlajšim, se je ponovno obrestovala, saj s ponosom delimo novico, da so štirje izmed številnih otrok, ki so sodelovali na delavnicah animiranega filma Vzgojno-izobraževalnega programa Slon, letos povabljeni v Junior žirijo festivala animiranega filma v Annecyju, festivala, ki je glavno svetovno stičišče animiranega filma.

 

Navdušenci nad animacijo, ki bodo junija potovali v Francijo so:

 

Neža Ciuha Šnajder (14 let)

Klara Kracina (15 let)

Vid Gojkovič (11 let)

Lovro Smrekar (12 let) 

 

Vsem iskreno čestitamo!

 

Toda to še niso vse dobre novice o programu Slon, saj se ta od danes ponaša z novo spletno stranjo, dostopno na Slon.animateka.si!

 

"Sveža in prenovljena spletna stran bo prinesla predvsem boljši pregled vseh dejavnosti, ki jih Slon izvaja tako za predšolske otroke, kot za šolarje, dijake ter pedagoške delavce. Na njej bodo objavljeni vsi naši dogodki, kje se izvajajo in kdaj, ter kako se na njih prijaviti,” pravi vodja programa Slon, Katja Koritnik.

 

Letos Slon načrtuje številne brezplačne delavnice animiranega filma, usposabljanja za mentorje in pedagoške delavce ter projekcije animiranih filmov. Velik del delavnic poteka v tesnem sodelovanju s Kinodvorom oziroma programom Kinobalon.

 

Za konec pa še nekaj besed, ki jih je o svojih prvih izkušnjah z animiranim filmom povedal Vid Gojkovič, udeleženec Slonove delavnice, član otroške žirije na Animateki 2013 in član letošnje otroške žirije v Annecyju:

 

"Animacijo naravnost obožujem. In ko sem pred leti obiskal svojo prvo delavnico animiranega filma in ustvaril svojega Pinga, se je oboževanje pomešalo s spoštovanjem. Na umetnost in na animacijo sem začel gledati povsem drugače. Tega ne znam izraziti z besedami".

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki