V začetku časa / Priča s početka vremena / In The Beginning Of Time...

V začetku časa / Priča s početka vremena / In The Beginning Of Time...

Božidar Trkulja

Hrvaška, 2012, hd, 10:00

Vasi grozi velika nevarnost. Prebudil se je mitološki zli duh Garmah – pol ligenj, pol ptič –, ki prinaša večno temo. Plemenskega šamana videnje prihoda mitološke pošasti vznemiri, zato izbere mladega bojevnika, ki mora na konec sveta po Belo dekle. Ta je edina, ki mu lahko pomaga premagati zlega duha in poraziti večno temo.

Pot je tvegana, časa je malo, vaški šaman pa rad govori.

Cvet bitke / Cvijet bitke / Flower of Battle

Cvet bitke / Cvijet bitke / Flower of Battle

Simon Bogojević-Narath

Hrvaška, , 35mm, 19:25

V arkadijskem vzdušju zamegljenega podzemlja živijo nenavadni liki: Iluzionist, Meščan, Lesena lutka in tihi, a nevarni Mečevalci. Njihove skrivnostne izkušnje so alegorija odnosa med že izumrlo tradicijo evropskega bojnega mečevanja in doktrino pragmatične politične akcije.

Archeo 29

Archeo 29

Vladislav Knežević

Hrvaška, 2010, 35mm, 9:30

Če je novi svet kdaj obstajal, je še vedno skrit za obzorjem. Analogna ura odšteva poslednje sekunde do svetovne krize. Tiho olajšanje med dvema vojnama: čas plahih teles, melanholičnega lagodja, skrivnih svetovnih delitev. Piše se leto 1929. Zatišje pred silovito eksplozijo.

Fliper / Fliper / Pinball

Fliper / Fliper / Pinball

Darko Vidačković

Hrvaška, 2012, hd, 7:30

Pot žogice po izstrelitvi ni določena, kot pri fliperju. Igralčeve poteze žogico usmerjajo, njenim premikom dajejo smisel, pustijo sled, toda ne za dolgo.

Dove Sei, Amor Mio

Dove Sei, Amor Mio

Veljko Popović

Hrvaška, 2011, hd, 10:30

Sta udobje rutine in sreča, ki jo ta prinaša, dovolj, da nas za vselej zasužnji? Prikupna ženica živi osamljeno življenje, ki ga sestavljajo male rutine in melanholični spomini na boljše čase. Vse pa z njo ni v redu ... V moči zanikanja in v strahu pred spremembami je ujeta v svojo najhujšo nočno moro, dokler dolgo varovana skrivnost naposled ne pride na dan.

Oče / Father

Oče / Father

Kdaj ste nazadnje govorili z očetom? Ga boste kdaj povprašali o tistih stvareh, ki so vas prizadele? Film Oče življenjsko realnost postavi na glavo, da bi omogočil neuresničljiv dialog – dialog med otrokom in očetom, ki se nikoli ne zgodi.

 

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki