Ples smrti / Dance of Death

Ples smrti / Dance of Death

Za avanturistično mlado Sally preklapljanje televizijskih kanalov v množici razvedrilnih, športnih in informativnih vsebin postane ples smrti. Človeški skelet je že dolgo prisoten v umetnosti, folklori in humorju kot opomin na umrljivost. V tej karikaturi televizijskega nasilja nastopi sam mrtvaški zabavljač Don Smrt.

Psi iz Darre / The Darra Dogs

Psi iz Darre / The Darra Dogs

Ko smo z brati v 50. letih odraščali v Darri, so pri skoraj vsaki hiši imeli psa. Psi so bili naši prijatelji, prosto so se gibali, skupaj smo živeli in raziskovali. Nobeden ni dočakal visoke starosti. Film Psi iz Darre je spomin na smrtne strahove otroštva, na žalost ob smrti in izgubi, na občutek, ko ne veš veliko – in na same pse.

Glas njegove mame / His Mother’s Voice

Glas njegove mame / His Mother’s Voice

Kathy Easdale v monologu, ki je izvirno radijski intervju, opisuje, kako je izvedela za smrt sina Matthewa. Pri tem nam poda precizen in prepričljiv izris upanja, spoznanja in bolečine; dih za dihom razodeva svojo ljubezen do sina. Film Glas njegove mame z dvakratno uporabo istega posnetka – z dvema različnima načinoma pripovedi in pristopoma k barvi, montaži in zvoku – predstavi dvoje pogledov na ljubezen in smrt.

V temino / Into the Dark

V temino / Into the Dark

Mož se na urgenci sredi vrvenja in trušča približuje trenutku smrti. V mislih, ki jih načenjajo halucinacije, se vrača k umirjenim večerom svojega otroštva. Takrat je pod drevesom čakal ptice in jih streljal z zračno puško, potem pa se v kopalnici gluh, slep in gol dvignil v zrak in občutil nič.

Motorka / Chainsaw

Motorka / Chainsaw

Frank in Ava Gardner živita na avstralskem podeželju med lovači in govedom. Opravljata težaško delo, a sta po duši prava romantika. Film Motorka, ki se giblje med resničnostjo in fikcijo, Hollywoodom in Španijo, preteklostjo in sedanjostjo, je niz zgodb o romantični ljubezni in slavi, mačizmu in motorkah, fantaziji in smrti. In o vztrajnosti narave.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki