Center kulture Španski borci, 21:30

 

Sled / Trag / Trace / Spur

Večmedijski performans

 

Sled/Trag/Trace/Spur je eksperimentalni večmedijski performans v teku, ki združuje živi plesni gib, animirano slikanje na steklo ter zvok.

 

Projekt so leta 2012 v koprodukciji z zagrebškim Muzejem sodobne umetnosti zasnovali hrvaška plesalka Zrinka Šimičić Mihanović, švicarska animatorka Michaela Müller in v New Yorku živeči zvočni umetnik Fa Ventilato.

 

Trije umetniki in trije mediji se srečajo na prizorišču, ki ga projekcije, zvok in gib nenehno redefinirajo. Vsak od njih v interaktivni igri z lastnim medijem procesira senzorične vložke drugih ter tako skrbi za navdih sonastopajočih. Ples, zvok in vizualije delujejo kot vzajemna gonilna sila ter slavijo gib in nenehno spreminjanje: performans, poln ustvarjalnosti in minljivosti.

 

Najnovejši program trojice nosi naslov Po stopnicah, za vrati, skozi okno in je trenutno na ogled v Študentskem centru v Zagrebu.

Animirano slikanje na steklo: Michaela Müller

Ples: Zrinka Šimičić Mihanović

Zvok in glasba: Fa Ventilato

Koprodukcija: Zagreb Museum of Contemporary Art/Michaela Müller/Zrinka Šimičić Mihanović/Dance_Lab Collective

Projekt so podprli: Kulturförderung Kanton St. Gallen; Ministrstvo za kulturo Republike Hrvaške; Swiss Arts Council Pro Helvetia, Oddelek za šolstvo, kulturo in šport Mestne občine Zagreb; Culturescapes

Pomoč pri projektu zagotavlja Študentski center v Zagrebu, Univerza v Zagrebu – Kultura spremembe – Teater ITD.

 

 

tl_files/news/2013/Stocos.jpg

STOCOS

Večmedijski performans

 

Stocos je tretji del trilogije, ki se ukvarja z analizo in razvojem interakcije med zvočno in plesno gesto v tridimenzionalnih zvočnih prostorih. Muriel Romero in Pablo Palacio pri tej novi predstavi sodelujeta z medijskim umetnikom in raziskovalcem na področju umetne inteligence, Danielom Bisigom.

 

Stocos je transdisciplinarni projekt, ki z združevanjem stohastičnih procesov in na umetni inteligenci temelječih simulacij ustvarja vedenjske odvisnosti in estetske odnose med plesalkama, simulirane tvorbe, glasbo, grafiko in svetlobo. Oder tako postane odzivno okolje, čigar vizualne in akustične lastnosti izvirajo iz vzajemnih interakcij med plesalkama, stohastične sinteze zvoka in simulacij rojenja.

 

Koncept in idejna zasnova: Pablo Palacio / Muriel Romero

Koreografija: Muriel Romero

Nastopata: Muriel Romero, Ruth Maroto

Glasba: Pablo Palacio

Interaktivna simulacija rojenja: Daniel Bisig

Produkcija: Pablo Palacio, Muriel Romero

Koprodukcija: Mercat de las Flors

Podpora: Instituto Cervantes, Hebel Halle (Heidelberg, Nemčija), Teatros del Canal (Madrid, Španija), El Graner (Barcelona, Španija), Festival VAD (Girona, Španija)

Zahvala: Sergio Luque Ancona

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki