Kurent

Kurent

Luka Bajt, Sarah Frimann Conradsen

Slovenija, Velika Britanija, 2013, hd, 1:37

Kurent je kratki film o mitološkem bitju slovenske folklore. Vsako zimo naj bi kurent prišel odganjat zmrzal in prinesel novo pomlad.

Parasit

Parasit

Nikki Schuster

Avstrija, Nemčija, Argentina, 2013, dcp, 7:45

Hitri posnetek. Kamera zdrvi prek argentinske kamnite puščave do kaktusa in se skozi odprtino požene v notranjost rastline. Tam se odpre pogled na srhljivo vesolje. Migetajoča krila mrčesa udarjajo gor in dol, švrkajo drugo mimo drugega, nato pa se spremenijo v male drveče sputnike z občutljivimi antenami in potopimo se v enega od teh votlih teles.

Nelegendarna razbojnika / Briganti senza leggenda / Thugs With No Legend

Nelegendarna razbojnika / Briganti senza leggenda / Thugs With No Legend

Gianluigi Toccafondo

Francija, Italija, 2012, dcp, 14:50

Na podeželju blizu Riminija se dve razbojniški pari spravita na kmete, da bi jih izsiljevali. A kmetje, ki imajo goljufij že dovolj, se sklenejo maščevati; skujejo zloben načrt, ki razbojnika na koncu spravi za zapahe.

Kako ukrotiti psa? / Mit kell tudni a kutyaidomításhoz? / What Does One Need to Know in Order to Train Dogs?

Kako ukrotiti psa? / Mit kell tudni a kutyaidomításhoz? / What Does One Need to Know in Order to Train Dogs?

Gábor Ulrich

Madžarska, 2012, hd, 4:49

So takšni, ki ne odplačujejo stanovanjskega kredita, a vseeno zapravljajo; so takšni, ki se smejejo ob neprimernih trenutkih, in takšni, ki ne očistijo čevljev, kot bi se spodobilo.

Ljubi / Liebling / Darling

Ljubi / Liebling / Darling

Izabela Plucińska

Poljska, Nemčija, 2013, dcp, 6:35

Kaj je izguba spomina? V labirintu strahu nekdo, ki ti je blizu, postane tujec, dom pa se spremeni v past. Junakinja tipa po poti poznanih predmetov in oblik, da bi se vrnila v življenje, ki je bilo včasih njeno.

Trespass

Trespass

Paul Wenninger

Avstrija, 2012, dcp, 10:30

»Trespass« pomeni zmotiti, lahko pa gre tudi za nepooblaščen vstop ali v pravniškem žargonu za »motnjo posesti«. Desetminutna animacija človeka se poigrava z vsemi temi pomeni. Njegova stalnica je avatar režiserja, ustvarjen iz resničnih podob, ki ga film pošlje na nekakšno potovanje po svetu znotraj meja njegovih lastnih štirih sten.

Vox Animae

Vox Animae

Éva M. Tóth

Madžarska, 2012, hd, 3:30

Vox Animae je alegorija večnega boja ustvarjalnega človeka, da bi našel in upodobil svoj notranji glas.

Idole

Idole

Človek in pes, vez, ki se nanaša na zgodnje otroštvo in naj bi se pretrgala ter poletela na tanki črti spomina. Kar se je zgodilo, se več ne bo; postalo bo del celote razdrobljenega okvira zavesti, ki se nenehno preoblikuje.

Fibonaccijev kruh / Fibonaccijev kruh / Fibonacci Bread

Fibonaccijev kruh / Fibonaccijev kruh / Fibonacci Bread

Danijel Žeželj

Hrvaška, 2012, 35mm, 7:40

Pek Fibo vsako noč speče kruh in žemljice, zjutraj pa se s kolesom odpelje skozi mestni labirint in jih razvozi strankam. Med popoldanskim dremežem se mu v sanjah razkrije geometrijsko zlato pravilo, ki določa vzorec njegove dnevne rutine. Odkritje mu odpre vrata do skrivnosti mesta in do zelo nenavadnega obiskovalca ...

Zima in kuščar / Inverno e ramarro / Winter and Lizard

Zima in kuščar / Inverno e ramarro / Winter and Lizard

Julia Gromskaya

Italija, 2013, hd, 3:30

Dekle, kuščar, sneg in spomin.

Ex Animo

Ex Animo

Wojciech Wojtkowski

Poljska, 2013, hd, 6:51

Animiran izraz. Podobe, ki jih pričara animator, tvorijo svojevrstno dvodimenzionalno resničnost. Absurdni in nepovezani prizori orisujejo pravila, ki urejajo svet, omejen na list papirja in animacijsko tehniko. Odnosi med liki se zdijo nenavadno domači.

On the Road: Brussels

On the Road: Brussels

Lucia Černeková, Peter Luha

Slovaška, 2013, hd, 5:16

Človek je postal suženj svojega pohlepa. Pozabili smo, kaj je v življenju zares pomembno. Današnji svet zaznamujejo politične igrice, manipulacija, nasilje in zavist. Na nas je, ali bomo dopustili, da vse to privede do uničenja sveta in izkoreninjenja življenja, ali začeli razmišljati ... drugače. Revolucija zavesti. Postanimo spet ljudje.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki