Anomalies

Anomalies

Atsushi Wada

Velika Britanija, 2013, hd, 3:00

Z molitvijo, vero in vdanostjo, ki jih usmerjamo v nekoga ali nekaj »več«, se želimo bogatiti. Na podoben način verjamemo v obstoj »anomalij«, kot so nepojasnjene in neukrotljive pošasti. Ampak ali s takšnimi prepričanji lahko rastemo?

Ninja & Soldier

Ninja & Soldier

Isamu Hirabayashi

Japonska, 2012, hd, 10:00

Otrok vojak in otrok nindža z besedami tekmujeta, po čem se razlikujeta in kaj imata skupnega.

Recycled

Recycled

Lei Lei
( Raydesign )

Kitajska, 2012, hd, 5:40

Podobe iz filma so se leta in leta zbirale v centru za reciklažo odpadkov na obrobju Pekinga. Arhiv, ki obsega več kot pol milijona 35-milimetrskih barvnih negativov, predstavlja fotografski portret prestolnice in življenja njenih prebivalcev v preteklih tridesetih letih. Za film je bilo izbranih 3000 fotografij.

Ugani besedo / Subconscious Password

Ugani besedo / Subconscious Password

Izhodišče tega psihedeličnega potovanja skozi nezavedno je pogosta nerodnost, ki se nam pripeti, ko se ne spomnimo nekega imena. V filmu, ki je nastal po navdihu znanega TV-kviza Password, nastopi vrsta animiranih zvezdnikov, ki poskušajo (in poskušajo in poskušajo) pripraviti Charlesa do tega, da bi se spomnil imena. Temu nazadnje ne preostane drugega, kot da se preprosto vda v usodo.

Chopper

Chopper

Lars Damoiseaux

Nizozemska, 2012, dcp, 2:10

Žaba poje kobilico, štorklja poje žabo, krokodil pa poje štorkljo in konča kot par škornjev na motoristu, ki mu v obraz prileti kobilica ...

Feral

Feral

Daniel Sousa

ZDA, 2012, hd, 12:46

Samotarski lovec v gozdu najde divjega dečka in ga pripelje v civilizacijo. Deček se v čudnem novem okolju počuti tuje. Prilagoditi se skuša z enakimi metodami, s katerimi se je zavaroval v divjini.

Hotzanak, for your own safety

Hotzanak, for your own safety

Izibene Oñederra

Španija, 2013, dcp, 5:11

Povedala sem mu, da sem režiserka ... pa nič. Duša postopa med temi pokrajinami, včasih gotova, drugič neprepričana v svoj obstoj, telo pa je in je in je in nima svojega mesta.

Da bi gore premikal / Move Mountain

Da bi gore premikal / Move Mountain

Kirsten Lepore

ZDA, 2013, hd, 10:58

Dekle potuje po živahni, vibrirajoči, makrokozmični pokrajini, dokler je nenaden pripetljaj ne prisili v tvegan vzpon na goro, da bi se rešila.

Nedelja 3 / Sonntag 3 / Sunday 3

Nedelja 3 / Sonntag 3 / Sunday 3

Jochen Kuhn

Nemčija, 2012, dcp, 14:00

V filmu Nedelja 3, tretjem delu serije o nedeljskem razvedrilu, gre junak na zmenek na slepo s kanclerko.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki