Eko smetnjaki / Eco Binz

Eko smetnjaki / Eco Binz

Iztok H. Šuc
( Kerozin )

Slovenija, 2013, dcp, 6:55

Trije eko-smetnjaki se trudijo, da bi star zabojnik naučili ločevati odpadke. Ta seveda ni preveč navdušen, a s pomočjo malega domačina Eda se vse zabavno konča.

Caminandes: Llama Drama

Caminandes: Llama Drama

Pablo Vazquez

Nizozemska, 2013, dcp, 1:31

Ta zelo kratek filmček, ustvarjen po navdihu starih dobrih risank Chucka Jonesa, govori o tegobah malega gvanaka (sorodnika lame), ki se na jugu Patagonije v Južni Ameriki trudi prečkati cesto.

Zaljubljeni žabec / Zaljubljeni žabac / Frog in Love

Zaljubljeni žabec / Zaljubljeni žabac / Frog in Love

V malem ribniku živi na stotine žab. Eden od žabcev, junak te zgodbe, se napihne, da bi ga žabe opazile. A napihne se tako zelo, da poleti. V zraku naleti na štorkljo, ki misli, da je žabec samo privid, in odleti naprej. Žabec potem pristane v drugem ribniku, kjer živi najlepša žaba na vsem svetu.

Bololo

Bololo

Bololo je nesramna posmehljiva hijena. Vedno se norčuje iz vsega slabega in vseh nesreč, ki se pripetijo prebivalcem savane, potem pa se zgodi nepričakovan preobrat, ki ga spremeni.

Nova vrsta / Nový druh / The New Species

Nova vrsta / Nový druh / The New Species

Kateřina Karhánková

Češka, 2013, hd, 6:18

To je zgodba o treh otrocih, ki najdejo skrivnostno kost, in njihovem iskanju bitja, ki mu kost pripada.

Les Pigeons

Les Pigeons

Élise Chabert, Josselin Béliah

Francija, 2012, dcp, 0:55

Animirana serija o golobjem vsakdanu.

Papel

Papel

Mariel Sayuno

ZDA, 2013, hd, 2:38

Otroka si podajata žogo. Zatopljena sta v svoj svet in njuna izmenjava postaja čedalje bolj domišljijska in pravljična. Stvari se zapletejo in v igri nastopi prelomnica. Ko se vse sesuje, se morata odločiti – bosta zakrpala, kar je uničeno, ali ustvarila nekaj novega?

Škljoc / Kiekje / Snapshot

Škljoc / Kiekje / Snapshot

Arthur van Merwijk

Nizozemska, 2012, hd, 2:30

Idilična jasa sredi gozda se zdi kot nalašč za fotografiranje živali v njihovem naravnem okolju, a dobronamerni par izletnikov zamudi vse, kar se jima dogaja tik pred nosom.

Maček Muri / Muri the Cat

Maček Muri / Muri the Cat

Boris Dolenc

Slovenija, 2013, dcp, 10:36

Muri se že pri zajtrku znajde v zadregi, saj ni vedel, da gre za poseben dan. S pomočjo Mikijevih izumov pa vseeno razreši težavo in uspešno očara muco Maco.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki