Projektna soba SCCA, Metelkova 6, 18:00

 

Koni Steinbacher je likovni pedagog, mentor, avtor animiranih filmov in filmski publicist. Diplomiral je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in od leta 1964 delal kot učitelj likovnega pouka na osnovni šoli v Izoli. Pomembno je vplival na razvoj slovenske ljubiteljske medijske in filmske kulture, tudi kot mentor več generacij mladih filmskih ustvarjalcev. Predvsem pa je za to področje pomembna njegova organizacijska, spodbujevalna, publicistična in strokovna vloga.

 

SCCA-Ljubljana v sklopu Postaje DIVA, spletnega in fizičnega arhiva video in novomedijske umetnosti,že nekaj let v prednovoletnem času pripravi dogodek na temo animacije. Postaja DIVA predstavlja in aktualizira tudi našo animirano video in filmsko dediščino. Predstavitev povabljenega animatorja pripravimo kot pogovor, na katerem izpostavimo princip in tehniko animacij izbranega avtorja ter spodbudimo razpravo o produkciji animacij nekoč in danes. Dogodek spremlja tudi razstavna postavitev v Projektni sobi SCCA, ki občinstvu predstavi zakulisje nastajanja animacij.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki