V letošnji glavni program Animateke po Animateki so se uvrstili naslednji kratki animirani filmi:

The Kiosk

The Kiosk

Anete Melece

Švica, 2013, dcp, 6:55

Kiosk je že leta Olgin mali dom, saj je zaradi sladkosnednosti in enoličnega življenja preprosto prerasla izhod. Da bi se zamotila, prebira popotniške revije in sanjari, da bi bila daleč stran. Absurden pripetljaj jo popelje na pot.

But Milk Is Important

But Milk Is Important

 Človeku s socialno fobijo se življenje, polno malih rutin, drastično spremeni. Pojavi se prostosrčno, nerodno bitje, ki ga začne zasledovati. Človek v grozi poskusi ubežati, ne zaveda pa se, da bitje v resnici prihaja na pomoč, čeprav na nekoliko nenavaden način.

Zajec in jelen / Nyuszi és Őz / Rabbit and Deer

Zajec in jelen / Nyuszi és Őz / Rabbit and Deer

Péter Vácz

Madžarska, 2012, hd, 16:12

Nekdaj harmonično prijateljstvo med zajcem in jelenom je na preizkušnji zaradi jelenovega obsedenega iskanja tretje dimenzije.

Odsoten / La Testa tra le Nuvole / Absent Minded

Odsoten / La Testa tra le Nuvole / Absent Minded

Roberto Catani

Italija, 2013, hd, 7':50''

Otrokovo sanjarjenje med poukom ostro preseka učitelj. Učencu zagrozi, da mu bo odrezal uho ter ga tako pripravil k poslušanju in preprečil nove pobege v svet domišljije.

Boles

Boles

Špela Čadež

Slovenija, 2013, dcp, 12:18

Filip, ki živi v revni četrti, sanjari o pisateljski slavi in razkošnem življenju. Nekega dne na vrata potrka Filipova soseda Tereza, starejša prostitutka, in ga prosi, da ji napiše pismo za njenega zaročenca.

 

Plug & Play

Michael Frei

Švica, 2013, hd, 6:0

Antropoidna bitja z vtičem namesto glave zganjajo vragolije. Namesto da bi se prepustila diktatu dvignjenih prstov, se raje predajo sama. A prsti kar mencajo. Je to ljubezen?

Wind

Wind

Robert Löbel

Nemčija, 2012, dcp, 3:49

Vsakdan ljudi, ki živijo v vetrovnih krajih in se zdijo prav nebogljeno prepuščeni na milost in nemilost vremenu. A prebivalci so se težkim življenjskim pogojem naučili prilagoditi.

Sončarica / Insolation / Sun Stroke

Sončarica / Insolation / Sun Stroke

Morgane le Péchon

Francija, 2013, hd, 4:35

Vroča nedelja ob jezeru. Medtem ko oče ribari in se mama sonči, si Irvine zase zamisli ekstravagantno smrt.

Deklica po imenu Elastika / A girl named Elastika

Deklica po imenu Elastika / A girl named Elastika

Guillaume Blanchet

Kanada, 2012, hd, 3:30

Elastika ni kot druge deklice. Najprej zato, ker je iz elastike, pa tudi zato, ker je njen svet dežela plute. Edinstvena je tudi njena pot, saj skače s stavbe na stavbo, sama prečka oceane ali se oprime rakete za ognjemet in odleti v vesolje. Njena pustolovščina, posneta v stop-motion tehniki, je zahtevala več kot 10.000 sličic.

Papel

Papel

Mariel Sayuno

ZDA, 2013, hd, 2:38

Otroka si podajata žogo. Zatopljena sta v svoj svet in njuna izmenjava postaja čedalje bolj domišljijska in pravljična. Stvari se zapletejo in v igri nastopi prelomnica. Ko se vse sesuje, se morata odločiti – bosta zakrpala, kar je uničeno, ali ustvarila nekaj novega?

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki